Siirry sisältöön

Koronarokotukset jatkuvat ja vapaita aikoja löytyy

Koronarokotusaikoja on Porvoossa tarjolla runsaasti kaikille yli 12-vuotiaille. Vapaita rokotusaikoja löytyy sekä ensimmäiseen rokotuskertaan että tehosterokotuksen aikaistamiseen.

Koronarokotusaikoja on Porvoossa tarjolla runsaasti kaikille yli 12-vuotiaille. Vapaita rokotusaikoja löytyy sekä ensimmäiseen rokotuskertaan että tehosterokotuksen aikaistamiseen.

Ylimääräinen walk in -rokotuspäivä järjestetään 25. elokuuta kello 8.30–19.30, ja silloin tarjolla on 500 rokoteannosta. Myös muihin walk in -rokotuspäiviin on jatkossa enemmän rokoteannoksia.

Porvoolaisista 69,5 prosenttia on saanut ensimmäisen rokoteannoksen ja 50,2 prosenttia myös tehosterokotteen.

– Rokotteen saatavuus on nyt hyvä ja olemme lisänneet runsaasti rokotusaikoja varattavaksi. Kannustamme kaikkia rokottamattomia varaamaan ajan tai saapumaan walk in -rokotukseen, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen kannustaa.

Varaa aika koronarokotukseen

Koronarokotukseen kannattaa varata aika etukäteen osoitteessa koronarokotusaika.fi. Sähköistä ajanvarausta varten tarvitaan pankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Rokotusajan voi varata myös puhelimitse soittamalla numeroon 040 145 5000. Puhelimessa on takaisinsoittopalvelu.

Vielä elokuussa Porvoon koronarokotukset annetaan Taidetehtaalla. Syyskuussa rokotukset jatkuvat Näsin terveysasemalla.

Walk in -rokotukset

Walk in -rokotukseen voi tulla ilman ajanvarausta joko ensirokotukseen tai tehosterokotukseen.

Elokuussa walk in -rokotuksia annetaan maanantaisin, torstaisin ja perjantaisin kello 10–14. Walk in -rokotusiin on 19. elokuuta alkaen varattu noin 150 rokoteannosta/päivä (aiemmin elokuussa noin 50).

Keskiviikkona 25. elokuuta järjestetään ylimääräinen walk in -rokotuspäivä, jolloin varaudutaan rokottamaan 500 henkilöä kello 8.30–19.30.

Walk in -rokotus päättyy, kun kaikki rokotteet on annettu. Rokotusvuorot jaetaan saapumisjärjestyksessä. Kun kaikki rokotusvuorot on jaettu, siitä ilmoitetaan sivulla www.porvoo.fi/koronarokotukset

– Ihmiset ovat tulleet jonottamaan jo aikaisin, joten kymmenen aikaan saapuneet ovat valitettavasti jääneet ilman rokotusta. Nyt olemme saaneet lisäannoksia walk in- rokotuksiin, joten rokotuksen saa nyt helposti joko ajanvarauksella tai walk in -rokotuspäivinä, palvelupäällikkö Heli Sjöblom sanoo.

Tehosterokotuksen aikaistaminen

Koronarokotuksen tehosteajan eli kakkosrokotteen ajanvarausta voi aikaistaa siten, että toisen rokoteannoksen saa aikaisintaan 8 viikon kuluttua ensirokotteesta. Aikaisemmin koronarokotteiden aikaväli oli 12 viikkoa THL:n linjauksen mukaisesti.

Ajanvaraus ja tehosteajan siirtäminen: koronarokotusaika.fi