Siirry sisältöön

Koronarokotukset laajenevat kaikkiin yli 70-vuotiaisiin

Porvoossa koronarokotuksiin pääsevät nyt kaikki tänä vuonna 70 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat.

Porvoossa koronarokotuksiin pääsevät nyt kaikki tänä vuonna 70 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat.

Perjantaina 19. maaliskuuta kello 8 avataan varattavaksi noin 4000 rokotusaikaa ja ensi viikolla avataan noin 3000 aikaa lisää. Aikoja on usealle viikolle maalis-huhtikuussa.

Rokotukset annetaan Taidetehtaalla, jossa kulkureitit ja turvallisuus on suunniteltu huolellisesti. Sisäänkäynti on sisäpihan eli Aleksanterinaukion puolelta liukuovista. Avanti-salissa on odotusalue tuoleineen sekä rokotuspisteet. Rokotukseen kutsutaan nimellä. Rokotuksen jälkeen siirrytään Tehdassaliin 15 minuutin jälkiseurantaan. Paikalla on ensihoitaja mahdollisia jälkireaktiota varten.

Rokotuspäivinä parkkikiekolla voi pysäköidä kaksi tuntia ilmaiseksi Taidetehtaan pysäköintialueilla, parkkihallissa sekä myös kaupungin pysäköintiruuduissa Kokonniementiellä.

– Olemme vihdoin siinä tilanteessa, että rokotteita saadaan enemmän ja voimme avata rokotusaikoja usealle viikolle eteenpäin. Yli 70-vuotiaissa on vielä noin 5000 henkilöä rokottamatta, joten aikoja riittää kaikille, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen kertoo.

– Taidetehtaalla rokotukset voidaan järjestää väljästi, mutta muistutamme, että on jokaisen tehtävä huolehtia turvaväleistä, käsihygieniasta ja käyttää kasvomaskia. Myös rokotuksen jälkeen täytyy edelleen noudattaa suojaustoimenpiteitä arjessa ja välttää turhia kohtaamisia, palvelupäällikkö Heli Sjöblom muistuttaa.

Ajanvaraus koronarokotukseen

Rokotusajan saa varata, jos on syntynyt vuonna 1951 tai aikaisemmin tai on 18-69-vuotias ja kuuluu riskiryhmään 1 tai 2.

Ajanvaraus tehdään ensisijaisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi

Ajanvaraukseen tunnistaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Palvelussa voi myös varata ajan toisen puolesta, jos siihen on virallinen valtuutus, joka tehdään  Suomi.fi -palvelussa

Jos pankkikoodeja tai mobiilivarmennetta ei ole, eikä sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollinen, rokotusajan saa myös puhelimitse. Ajanvarausnumero on 040 145 5000. Puhelimessa on takaisinsoittopalvelu. Soita vain kerran ja odota takaisinsoittoa. Takaisinsoittoon voi mennä muutama viikko.

Ohjeet rokotukseen

  • Henkilötiedot tarkistetaan ennen rokotusta.
  • Paikalle saa saapua aikaisintaan 10 minuuttia ennen rokotusaikaa.
  • Rokotuksen jälkeen jäädään seurantaan 15 minuutiksi.
  • Yksi saattaja voi tarvittaessa tulla mukaan rokotukseen.
  • Rokotteita riittää vain niille henkilöille, joille aika on varattu.
  • Rokotukseen saa tulla vain terveenä. Tarvittaessa rokotusajan voi perua ajanvarausnumerossa 040 145 5000.
  • Kasvomaskin käyttöä suositellaan vahvasti.
  • Huolehdi turvaväleistä ja käsihygieniasta.