Siirry sisältöön

Koronarokotukset perusterveille 50–54-vuotiaille alkavat

Porvoossa koronarokotuksia annetaan keskiviikosta 28. huhtikuuta alkaen myös perusterveille vuosina 1967–1971 syntyneille eli 50–54-vuotiaille.

Porvoossa koronarokotuksia annetaan keskiviikosta 28. huhtikuuta alkaen myös perusterveille vuosina 1967–1971 syntyneille eli 50–54-vuotiaille.

Rokotusten ajanvaraus avataan maanantaina 26. huhtikuuta kello 10. Rokotusaikoja on aluksi keskiviikolle 28. hutikuuta ja torstaille 29. huhtikuuta, ja uusia aikoja tälle ryhmälle avataan jatkuvasti. Rokotusaikoja on myös iltaisin. Rokotteena on tässä vaiheessa Pfizer Biontech.

Rokotusaikoja on koko ajan tarjolla myös aikaisemmin aloitetulle ikä- ja riskiryhmille.

Ajanvaraus ensisijaisesti sähköisesti

Ajanvaraus tehdään ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi. Ajanvaraukseen tunnistaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jos vapaita rokotusaikoja ei näy, täytyy palveluun palata uudelleen myöhemmin.

Jos sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollinen, rokotusajan saa myös puhelimitse. Ajanvarausnumero on 040 145 5000. Puhelimessa on takaisinsoittopalvelu. Soita vain kerran ja odota takaisinsoittoa.

Rokotukset annetaan Taidetehtaalla

Porvoossa koronarokotukset annetaan Taidetehtaalla, Läntinen Aleksanterinkatu 1, sisäänkäynti sisäpihan puolelta Aleksanterinaukiolta. Rokotuspäivinä saa pysäköidä ilmaiseksi kaksi tuntia pysäköintikiekolla Taidetehtaan pysäköintialueilla ja parkkihallissa sekä kaupungin pysäköintiruuduissa Kokonniementiellä.

Ohjeita rokotettaville

  • Henkilötiedot tarkistetaan rokotuspisteessä.
  • Paikalle saa saapua aikaisintaan 10 minuuttia ennen rokotusaikaa.
  • Rokotuksen jälkeen jäädään seurantaan 15 minuutiksi.
  • Yksi saattaja voi tarvittaessa tulla mukaan rokotukseen.
  • Rokotteita riittää vain niille henkilöille, joille aika on varattu.
  • Rokotukseen saa saapua vain terveenä. Tarvittaessa rokotusajan voi perua ajanvarausnumerosta 040 145 5000.
  • Huolehdi käsihygieniasta ja turvaväleistä.
  • Kasvomaskin käyttöä suositellaan vahvasti.