Hoppa till innehåll

Coronavaccinationerna för friska 50–54-åriga börjar

I Borgå ges coronavaccinationer till friska personer födda åren 1967–1971, dvs. 50–54-åriga, från och med onsdagen den 28 april.

I Borgå ges coronavaccinationer till friska personer födda åren 1967–1971, dvs. 50–54-åriga, från och med onsdagen den 28 april.

Tidsbeställningen för vaccinationer öppnas måndagen den 26 april klockan 10. Vaccinationstider finns till en början onsdagen den 28 april och torsdagen den 29 april och nya tider för den här gruppen öppnas fortlöpande. Vaccinationstider finns också kvällstid. Vaccinet är i det här skedet Pfizer Biontech.

­Vaccinationstider finns också hela tiden för de ålders- och riskgrupper som påbörjats tidigare.

Tidsbeställning i första hand elektroniskt

Vaccinationstid beställs i första hand elektroniskt på adressen coronavaccinbokning.fi. För tidsbeställning behövs bankkoder eller mobilcertifikat. Om lediga tider inte syns i tjänsten, måste man återkomma senare.

Om elektronisk tidsbeställning inte är möjlig, får man en vaccinationstid också per telefon. Tidsbeställningsnumret är 040 145 5000. Numret har en återuppringningstjänst. Ring bara en gång och vänta på att vi ringer tillbaka.

Vaccinationerna ges i Konstfabriken

Vaccinationerna i Konstfabriken, Västra Alexandersgatan 1. Ingång från huvuddörrarna på Västra Alexandersgatan eller Alexandersskvären på innergården. Under vaccinationsdagarna får man parkera två timmar gratis med parkeringsskiva på Konstfabrikens parkeringsområden, i parkeringshallen samt på stadens parkeringsrutor på Kokonvägen.

Anvisningar inför vaccinationen

  • Personuppgifterna kontrolleras före vaccinationen.
  • Kom högst 10 minuter före din tid.
  • Efter vaccinet stannar du för observation i 15 minuter.
  • Du kan vid behov ha med en ledsagare.
  • Det finns vaccin endast för de personer som har beställt tid.
  • Kom till vaccineringen endast om du är frisk. Vid behov kan tiden avbokas på tidsbeställningsnumret 040 145 5000.
  • Sörj för säkerhetsavstånd och noggrann handhygien.
  • Användning av munskydd rekommenderas starkt.