Siirry sisältöön

Koronarokotukset perusterveille 55–59-vuotiaille alkavat

Porvoossa koronarokotuksia annetaan torstaista 22. huhtikuuta alkaen myös perusterveille vuosina 1962–1966 syntyneille eli 55–59-vuotiaille.

Porvoossa koronarokotuksia annetaan torstaista 22. huhtikuuta alkaen myös perusterveille vuosina 1962–1966 syntyneille eli 55–59-vuotiaille.

Rokotusten ajanvaraus avataan keskiviikkona 21. huhtikuuta kello 11. Rokotusaikoja on aluksi torstaille, perjantaille ja maanantaille, ja uusia aikoja tälle ryhmälle avataan viikoittain. Rokotusaikoja on myös iltaisin. Rokotteena on tässä vaiheessa Pfizer Biontech.

– Rokotusaikoja on koko ajan tarjolla myös aikaisemmin aloitetulle ikä- ja riskiryhmille. Erityisesti kannustamme kaikkia yli 70-vuotiaita hakeutumaan rokotukseen, ikääntyneistä on vielä noin 10 prosenttia rokottamatta, kehittämisjohtaja Katja Blomberg sanoo.

Ne alle 65-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat, jotka ehtivät saada Astra Zenecan rokotteen, saavat THL:n linjauksen mukaisesti tehosterokotteena Pfizer Biontechin rokotteen. Muutoksesta tulee tekstiviesti.

Ajanvaraus ensisijaisesti sähköisesti

Ajanvaraus tehdään ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi. Ajanvaraukseen tunnistaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jos vapaita rokotusaikoja ei näy, täytyy palveluun palata uudelleen myöhemmin.

Jos sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollinen, rokotusajan saa myös puhelimitse. Ajanvarausnumero on 040 145 5000. Puhelimessa on takaisinsoittopalvelu. Soita vain kerran ja odota takaisinsoittoa.

Rokotukset annetaan Taidetehtaalla

Porvoossa koronarokotukset annetaan Taidetehtaalla, Läntinen Aleksanterinkatu 1, sisäänkäynti sisäpihan puolelta Aleksanterinaukiolta. Rokotuspäivinä saa pysäköidä ilmaiseksi kaksi tuntia pysäköintikiekolla Taidetehtaan pysäköintialueilla ja parkkihallissa sekä kaupungin pysäköintiruuduissa Kokonniementiellä.

Myös tehosterokoteajat on siirretty tai siirretään terveysasemalta Taidetehtaalle. Rokotusajasta ja -paikasta tulee muistutus vuorokausi ennen ja kaksi tuntia ennen rokotusaikaa.

Ohjeita rokotettaville

  • Henkilötiedot tarkistetaan rokotuspisteessä.
  • Paikalle saa saapua aikaisintaan 10 minuuttia ennen rokotusaikaa.
  • Rokotuksen jälkeen jäädään seurantaan 15 minuutiksi.
  • Yksi saattaja voi tarvittaessa tulla mukaan rokotukseen.
  • Rokotteita riittää vain niille henkilöille, joille aika on varattu.
  • Rokotukseen saa saapua vain terveenä. Tarvittaessa rokotusajan voi perua ajanvarausnumerosta 040 145 5000.
  • Kasvomaskin käyttöä suositellaan vahvasti.
  • Rokotuspaikalla suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä.