Siirry sisältöön

Koronarokotukset perusterveille yli 60-vuotiaille alkavat

Porvoossa koronarokotuksia annetaan torstaista 15. huhtikuuta alkaen myös perusterveille vuosina 1957–1961-syntyneille.

Porvoossa koronarokotuksia annetaan torstaista 15. huhtikuuta alkaen myös perusterveille vuosina 1957–1961-syntyneille.

Rokotusten ajanvaraus avataan keskiviikkona 14. huhtikuuta kello 10. Rokotusaikoja on aluksi torstaille, perjantaille ja maanantaille, ja uusia aikoja tälle ryhmälle avataan viikoittain. Rokotteena on tässä vaiheessa Pfizer Biontech.

– HUS-alueella on aloitettu perusterveiden yli 60-vuotiaiden rokotukset, joten aloitamme myös Porvoossa. Kun avaamme rokotusaikoja uudelle ikäryhmälle, varmistamme koko ajan, että riskiryhmille ja muille ikäryhmille on tarjolla riittävästi vapaita rokotusaikoja, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen kertoo.

– Ensimmäiset rokotusajat eivät riitä koko ikäryhmälle, mutta aikoja avataan lisää lähiviikkoina. Suosittelemme sähköistä ajanvarausta. Jos siellä ei näy vapaita aikoja, aikaa ei saa nopeammin puhelinpalvelun kautta. Puhelinpalvelu on ensisijaisesti heitä varten, jotka eivät voi käyttää sähköistä palvelua, kehittämisjohtaja Katja Blomberg kertoo.

Ajankohtaiset rokotukset:

 • Vuonna 1951 tai aikaisemmin syntyneet eli tänä vuonna 70 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat. (Pfizer Biontech). 
 • Vuosina 1952–1956 syntyneet eli 65–69-vuotiaat. (Astra Zeneca, aivolaskimotukoksen tai hepariinihoitoon liittyvän trombosytopenian sairastaneet saavat Pfizer Biontech-rokotteen).
 • Sairautensa mukaan riskiryhmään 1 kuuluvat 16–64-vuotiaat sekä riskiryhmään 2 kuuluvat 18–64-vuotiaat (Pfizer Biontech). Alaikäraja on syntymäpäivä, ei syntymävuosi.
 • Vuosina 1957–1961 syntyneet eli 60–64-vuotiaat. (Pfizer Biontech). Ajanvaraus avataan keskiviikkona 14. huhtikuuta kello 10.

Ajanvaraus ensisijaisesti sähköisesti

Ajanvaraus tehdään ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi. Ajanvaraukseen tunnistaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jos vapaita rokotusaikoja ei näy, täytyy palveluun palata uudelleen myöhemmin.

Jos sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollinen, rokotusajan saa myös puhelimitse. Ajanvarausnumero on 040 145 5000. Puhelimessa on takaisinsoittopalvelu. Soita vain kerran ja odota takaisinsoittoa.

Rokotukset annetaan Taidetehtaalla

Porvoossa koronarokotukset annetaan Taidetehtaalla, Läntinen Aleksanterinkatu 1, sisäänkäynti sisäpihan puolelta Aleksanterinaukiolta. Rokotuspäivinä saa pysäköidä ilmaiseksi kaksi tuntia pysäköintikiekolla Taidetehtaan pysäköintialueilla ja parkkihallissa sekä kaupungin pysäköintiruuduissa Kokonniementiellä.

Ohjeita rokotettaville

 • Henkilötiedot tarkistetaan rokotuspisteessä.
 • Paikalle saa saapua aikaisintaan 10 minuuttia ennen rokotusaikaa.
 • Rokotuksen jälkeen jäädään seurantaan 15 minuutiksi.
 • Yksi saattaja voi tarvittaessa tulla mukaan rokotukseen.
 • Rokotteita riittää vain niille henkilöille, joille aika on varattu.
 • Rokotukseen saa saapua vain terveenä. Tarvittaessa rokotusajan voi perua ajanvarausnumerosta 040 145 5000.
 • Rokotuspaikalla suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä.