Siirry sisältöön

Koronarokotukset siirtyvät syyskuussa Näsin terveysasemalle 

Elokuun loppuun asti Porvoon koronarokotukset annetaan Taidetehtaalla.

Elokuun loppuun asti Porvoon koronarokotukset annetaan Taidetehtaalla.

Syyskuussa rokotukset siirtyvät Näsin terveysasemalle. Tehosterokoteaika varataan noin 12 viikon päähän ensimmäisestä rokoteannoksesta, joten ensi viikolla aletaan jo antaa tehosterokotusaikoja syyskuulle Näsin terveysasemalle. Rokotuksia annetaan syyskuusta alkaen iltaisin ja viikonloppuisin. Rokotuspaikasta ja -kellonajasta tulee muistutus tekstiviestitse ennen rokotusta. 

Koronarokotustodistuksen saa Omakannasta

Yleisesti matkustamista on yhä syytä välttää, koska koronatilanne on huono useissa maissa. Lisäksi ennen matkalle lähtöä on tarkistettava huolella kohdemaan koronatilanne ja ennen paluumatkaa Suomen koronatilanne sekä koronaan liittyvä ohjeistus.

Omakannasta on mahdollista tulostaa kansallinen todistus koronarokotuksesta. Alkuvaiheessa todistukset eivät vielä näy kaikille rokotetuille henkilöille. Jos todistuksen tarvitsee välittömästi, mutta sitä ei ole saatavilla Omakannasta, rokotustiedot voi tarkistaa soittamalla terveysaseman numeroon 019 520 4351. Kansallista todistusta voi käyttää rajanylitystilanteissa vain niissä EU-maissa, jotka hyväksyvät kansallisen todistuksen koronarokotuksista.

Heinäkuussa käyttöön tuleva EU:n koronatodistus koostuu kolmesta eri todistuksesta: todistus koronarokotuksesta, todistus koronatestituloksesta ja todistus sairastetusta koronavirustaudista. Myös EU:n koronatodistuksen saa Omakannasta.