Hoppa till innehåll

I september flyttar coronavaccinationerna till Näse hälsostation

Fram till slutet av augusti ges alla coronavaccinationer i Borgå i Konstfabriken.

Fram till slutet av augusti ges alla coronavaccinationer i Borgå i Konstfabriken.

I september flyttar vaccinationerna till Näse hälsostation. Boostervaccinationstiden bokas till cirka 12 veckor efter den första vaccindosen. Därmed börjar man nästa vecka ge bostervaccinationstider i september på Näse hälsostation. Man får ett textmeddelande som påminner om vaccinationsplatsen och -tiden före vaccinationen. 

Intyg om coronavaccination fås från Mina Kanta-sidor

Överlag är det fortfarande skäl att undvika resor, eftersom coronaläget är dåligt i flera länder. Före resan måste man också noggrant kontrollera coronaläget i det land man tänkt resa till, och före återresan coronaläget i Finland samt anvisningarna som gäller corona.

Det nationella coronavaccinationsintyget kan skrivas ut från Mina Kanta-sidor. Till en början kan inte alla vaccinerade personer ännu se sina intyg. Om intyget inte finns på Mina Kanta-sidor och man behöver ett intyg omedelbart kan man ringa till hälsostationens nummer 019 520 4351 för att kontrollera vaccinationsuppgifterna. Intyget kan användas vid gränspassage endast i de EU-länder som godkänner det nationella intyget om coronavaccination. 

EU:s coronaintyg tas i bruk i juli och består av tre olika intyg: intyg om coronavaccination, intyg om covid-19-test och intyg om tillfrisknande från covid-19. Även EU:s coronaintyg fås via tjänsten Mina Kanta-sidor.