Siirry sisältöön
korona -

Koronatilanne huonontunut entisestään Porvoossa

Porvoon koronatilanne on tällä hetkellä erittäin huono. Viime viikolla (vko 51) todettiin 194 koronatartuntaa. Ilmaantuvuusluku on kahden edellisen viikon tartuntojen perusteella 651,2, joka on epidemia-ajan ylivoimaisesti korkein luku. Yli puolessa tartunnoista epäillään omikronmuunnosta.

Koronavirustartunnalle altistuneita on useita satoja. Tarkka määrä ei ole tiedossa, koska tartunnanjäljitys on erittäin kuormittunut ja toimii useamman vuorokauden viiveellä.

– Kuten muuallakin, tartuntoja on nyt paljon ja omikronmuunnos leviää herkästi. Kannustamme edelleen terveysturvalliseen toimintaan. Lievissäkin oireissa jäädään kotiin, ja kokoontumiset kannattaa pitää pienimuotoisina, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen sanoo.

Rokotuspuhelimen jonossa on noin 700 puhelua. Jono saadaan purettua tämän viikon aikana.

Positiivinen koronavirustesti: jää kotiin eristykseen 10 päiväksi

Sosiaali- ja terveystoimi ohjeistaa positiivisen koronatestituloksen saanutta jäämään omaehtoisesti kotiin eristykseen 10 päiväksi oireiden alusta tai jos on oireeton, niin 10 päivää näytteenottopäivästä. Omaehtoiseen eristykseen tulee jäädä heti kun on saanut positiivisen testituloksen, jo ennen kuin terveyskeskuksesta otetaan yhteyttä.

Myös perheenjäsenten on syytä jäädä kotiin omaehtoiseen karanteeniin 10 päiväksi siitä päivästä, kun sairastunut sai oireita, tai jos hän on oireeton, testipäivästä. Tartunnanjäljitys ottaa yhteyttä viiveellä.

Virallinen päätös eristyksestä ja karanteenista tehdään myöhemmin ja lähetetään asianosaiselle. Jos olet kovin sairas ja lääkärin arvion tarpeessa, ota yhteyttä terveyskeskukseen puh. 019 520 4351, iltaisin ja viikonloppuisin soita Päivystysapuun, puh. 116 117

Johtoryhmä tarkensi rajoituksia

Porvoon kaupungin johtoryhmä kokoontui maanantaina 27. joulukuuta ja tarkensi tiloja koskevia rajoituksia siten, että tilojen käyttörajoitukset koskevat sisäliikuntatilojen lisäksi myös muita tiloja, joita kaupunki vuokraa harrastus- ja virkistystoimintaan, kuten esim. Lundintalon, Omenamäen palvelukeskuksen ja Gammelbackan hyvinvointikeskuksen tilat, sekä kaikki muut kaupungin ulkopuolisille vuokraamat kokoustilat. Näitä tiloja ei voi vuokrata 10.1.2022 saakka.

Uudenvuoden ilotulitukset ammutaan Taidetehtaan edustalla 31.12. klo 19, mutta varsinaista yleisötilaisuutta ei sen yhteydessä pidetä. Ilotulitus kestää noin 5 minuuttia ja on suunniteltu niin, että se näkyy mahdollisimman laajalle. Ilotulitus näkyy pitkälle ja molemmilta puolilta jokea. Pidä riittävää etäisyyttä ja vältä tungosta.

Rajoitusten jatkosta päätetään ja tiedotetaan tammikuun ensimmäisellä viikolla.