Siirry sisältöön

Koronatilanne on Porvoossa edelleen rauhallinen – pandemiaosasto lopetetaan

Koronatilanne Porvoossa on edelleen erittäin rauhallinen ja sosiaali- terveyspalveluissa palataan mahdollisuuksien mukaan normaaleihin palveluihin.

Koronatilanne Porvoossa on edelleen erittäin rauhallinen ja sosiaali- terveyspalveluissa palataan mahdollisuuksien mukaan normaaleihin palveluihin.

Tilannetta seurataan jatkuvasti ja muutoksia tehdään tarpeen mukaan. Syksystä alkaen sosiaali- ja terveystoimen yksiköt ottavat jälleen vastaan opiskelijoita työssäoppimis- ja harjoittelujaksoille.

Koronaosasto Näsissä lopetetaan jo heinäkuun aikana ja tilat palautuvat ikääntyneiden ja vammaisten kotona asumista tukevan yksikön Wilhelminan käyttöön.

– Lyhytaikaishoidon käynnistyminen on erittäin tärkeää omaishoitajien jaksamisen kannalta, kertoo palvelujohtaja Kirsi Oksanen.

– Ruorin henkilökunta on yhteydessä lyhytaikaishoidon asiakkaisiin heinäkuun aikana ja Wilhelmiinan toiminta käynnistyy 3. elokuuta tutun henkilökunnan voimin, jatkaa Oksanen.

– Mikäli koronatilanne muuttuu, voidaan alueelle perustaa tarvittaessa koronaosasto pikaisella aikataululla, sanoo sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen.

Asiakkaita muistutetaan hygienia- ja turvaohjeista

Terveysasema on päivittänyt asiakkaiden hygieniaohjeet:

  • Kaikkien hissiä käyttävien asiakkaiden tulee desinfioida kädet ennen ja jälkeen hissin käytön.
  • Ennen infektiovastaanotolle tuloa pitää soittaa koronaneuvontapuhelimeen.
  • Infektiovastaanotoille tulevien asiakkaiden tulee käyttää suusuojainta, joita on saatavilla terveysaseman C-rapun sisäänkäynnin yhteydestä. 

– Hygienia- ja turvaohjeistuksen noudattaminen on erittäin tärkeää oman, läheisten sekä henkilökunnan tartuntojen ehkäisyssä, päättää Silvennoinen.

Jos epäilet koronavirustartuntaa, toimi näin

Jos epäilet koronavirustartuntaa, voit tehdä oirearvion kansallisessa Omaolo-palvelussa.

Jos sinulla on hengitystieinfektion oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, lihassärkyä. kuumetta tai jos sinulla on vatsakipua ja/tai ripulia, pysy kotona ja soita terveyskeskuksen neuvontanumeroon. Sinut ohjataan tarvittaessa drive- in koronanäytteenottoon tai hengitystieinfektiovastaanotolle.

Koronavirusneuvonnan puhelinnumerot:

maanantaista perjantaihin klo 8–15.30
puh. 040 547 7764 ja 040 481 0344

Älä tule paikan päälle soittamatta ensin!

Muina aikoina voit soittaa HUS-alueen päivystysapuun, numero 116 117, jos oireesi ovat vakavia.
.