Siirry sisältöön

Koronatilanne on Porvoossa parantunut, vaikka vapusta seurasikin yksi tartuntarypäs

Viime viikon tartuntalukujen valossa Porvoon koronatilanne osoittaa parantumisen merkkejä, mutta tällä viikolla todettu yksi laajempi tartuntarypäs muistuttaa, että koronavirustilanne voi muuttua hyvin herkästi.

Viime viikon tartuntalukujen valossa Porvoon koronatilanne osoittaa parantumisen merkkejä, mutta tällä viikolla todettu yksi laajempi tartuntarypäs muistuttaa, että koronavirustilanne voi muuttua hyvin herkästi.

Viime viikolla tartuntoja todettiin Porvoossa 11 ja tartunnalle altistui 76 henkilöä. Tällä viikolla yksistään keskiviikkona tartuntoja todettiin yhdeksän. Vappujuhlinnasta on seurannut ainakin yksi laajempi tartuntarypäs, jossa tartunnan saaneita on myös Porvoon ulkopuolella.

– Tämä osoittaa, että tilanne ei todellakaan ole ohitse. Meidän pitää yhä edelleen malttaa ja muistaa huolehtia hygieniaohjeista, turvaväleistä ja maskien käytöstä. On tärkeää hakeutua koronatestiin lievissäkin oireissa, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen kannustaa.

Tartuntojen jäljitys toimii edelleen hyvin, ja suurin osa todettujen tartuntojen alkuperästä on tiedossa.

Ruori ja Omenamäen ruokasali sekä perhepuistot avautuvat 17. toukokuuta

Porvoon kaupungin johtoryhmä keskusteli torstaina 6. toukokuuta koronatilanteesta.

– Jotta voimme avata palveluja lisää ja edetä kohti normaalimpaa kesänviettoa, meiltä kaikilta tarvitaan nyt malttia ja vastuullisuutta, kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula toteaa.

Kaupungin johtoryhmä linjasi, että ikääntyneiden palveluneuvonta Ruori ja Omenamäen palvelukeskuksen ruokasali sekä perhepuistot avataan 17. toukokuuta. Ruori on avoinna asiointia varten arkisin kello 9–15 ja palvelee edelleen myös puhelimitse ja sähköisesti. Ruokasali on avoinna myös talon ulkopuolisille ruokailijoille maanantaista perjantaihin kello 12.30–13.30, mutta ei viikonloppuisin toistaiseksi.

– Näitä palveluja on kaivattu paljon. Asioinnissa ja ruokailussa pitää luonnollisesti noudattaa huolellista käsihygieniaa ja turvavälejä. Omenamäen olohuoneeseen ei voi kuitenkaan toistaiseksi jäädä viettämään aikaa, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen sanoo.

Perhepuistot Famili ja Ilona

Avoimissa varhaiskasvatuspalveluissa käynnistetään perhepuistotoiminta 17. toukokuuta alkaen 24. kesäkuuta saakka.

Perhepaikka Familin perhepuisto toimii Familin piha-alueella Gammelbackassa ja Perhetupa Ilonan perhepuisto toimii Ilonan piha-alueella Pappilanmäellä. Ulkotoiminnan aikana wc-tilat ovat käytössä.

Perhepuistoihin on ennakkoilmoittautuminen ja kerralla mukaan voidaan ottaa 10 perhettä. Varhaiskasvatuksessa huoltajien ja työntekijöiden tulee käyttää kasvomaskia oleskellessaan perhepuistossa. Toiminnassa noudatetaan varhaiskasvatuksen terveysturvallisuuskäytäntöjä.

Perhepuistoja on useampana päivänä viikossa sekä Ilonassa että Familissa. Tarkemmat tiedot kellonajoista ja ilmoittautumisesta julkaistaan ensi viikolla sivulla:  Perhepuistot

Perhepuistossa voi tavata muita lapsiperheitä, leikkiä ja keskustella lapsiperheen elämään liittyvistä asioista. Käytettävissä on ulkoleluja.

Sisällä tapahtuvat avoimet varhaiskasvatuspalvelut käynnistetään näillä näkymin kesän jälkeen.