Siirry sisältöön

Koronatilanne rauhallinen – Kolmas rokotekierros käynnistyy rajatusti

Porvoon koronatilanne on rauhallinen. Tällä viikolla Porvoossa on perjantaihin mennessä todettu seitsemän koronavirustartuntaa. Kahden edellisen viikon tartuntojen mukaan ilmaantuvuusluku on laskenut ja on nyt 75,2.

Porvoon koronatilanne on rauhallinen. Tällä viikolla Porvoossa on perjantaihin mennessä todettu seitsemän koronavirustartuntaa. Kahden edellisen viikon tartuntojen mukaan ilmaantuvuusluku on laskenut ja on nyt 75,2.

Kaupungin johtoryhmä keskusteli koronatilanteesta perjantaina 17. syyskuuta.

Porvoossa ensimmäisen koronarokotteen on ottanut 74,1 prosenttia ja toisen rokotteen on ottanut 61,8 prosenttia.

Kolmas rokotekierros käynnistyy rajatusti

HUSin alueella kolmas rokotekierros aloitetaan rokotehävikin estämiseksi. Rokotteena on Modernan rokote.

Kolmansia rokoteannoksia annetaan maanantaina ja tiistaina niille sosiaali- ja terveysalan työntekijöille ja palvelutalojen asukkaille, jotka saivat ensimmäisen ja toisen rokotteen lyhyellä aikavälillä vuoden alussa. Asianomaisia on tiedotettu asiasta.

Lisäksi voimakkaasti immuunipuuteiset voivat jatkossa varata kolmannen rokoteajan, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta. Ajanvaraus puhelimitse numerosta 040 145 5000. Puhelimessa on takaisinsoittopalvelu. Soita vain kerran ja odota takaisinsoittoa. Toistaiseksi kolmatta rokoteannosta ei voi varata sähköisen ajanvarauksen kautta.

– Modernan rokotteen voi ottaa, vaikka aiemmat rokoteannokset olisivat olleet Astra Zenecan tai Pfizer-Biontechin rokotetta. Kolmas rokote annetaan siis rokotehävikin vähentämiseksi nyt vain rajatusti, muun väestön osalta ei ole vielä linjausta, johtava lääkäri Kati Liukko sanoo.

– Kaksi rokoteannosta antaa erinomaisen suojan vakavaa tautimuotoa vastaan, ja tärkeintä on edelleen, että täysin rokottamattomat hakeutuvat rokotukseen, Liukko jatkaa.

Voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt (3. rokoteannos):

  • elinsiirto
  • kantasolusiirto
  • vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos
  • immunosuppressiivinen syöpähoito
  • autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä
  • dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta
  • pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV-infektio
  • lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila