Siirry sisältöön

Koronavirustartunta Eestinmäen päiväkodissa

Eestinmäen päiväkodissa on todettu koronavirustartunta. Tartunnan saanut on kotihoidossa, ja hänet on määrätty eristykseen.

Eestinmäen päiväkodissa on todettu koronavirustartunta. Tartunnan saanut on kotihoidossa, ja hänet on määrätty eristykseen.

Tartunnalle on altistunut päiväkodissa 16 henkilöä. Altistuneet tai heidän huoltajansa ovat saaneet päiväkodinjohtajalta tiedon altistumisesta. Jos yhteydenottoa ei ole tullut, ei kontaktia tartunnan saaneeseen ole ollut. Terveydenhuoltoviranomaiset ottavat yhteyttä henkilökohtaisesti altistuneisiin tänään. Altistuneet määrätään kotikaranteeniin, ja he saavat karanteeniohjeet.

Muilta osin päiväkodin toiminta jatkuu normaalisti.  

Altistuneiden henkilöiden perheenjäseniä ei määrätä karanteeniin, koska he eivät ole olleet tekemisissä tartunnan saaneen kanssa. Karanteeniin määrättyjen sisarukset voivat mennä kouluun ja päiväkotiin. 

Vapunvietossa syytä muistaa turvavälit ja maskit

– Yhä edelleen on tärkeää välttää lähikontakteja, käyttää maskeja ja huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, myös nyt vappuna, muistuttaa sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen.

Koronatestiin pitää hakeutua lievissäkin oireissa. Koronatestiin voi varata ajan sähköisesti Koronabotista ympäri vuorokauden osoitteessa koronabotti.hus.fi/ tai puhelimitse numeroissa 040 547 7764 tai 040 481 0344. Numerot palvelevat ma–to klo 8–15.30, pe klo 8–14.30.