Siirry sisältöön

Koulujen ja oppilaitosten maskisuosituksista luovutaan syysloman jälkeen

Porvoon kaupungin johtoryhmä linjasi perjantaina 15. lokakuuta, että yleinen maskisuositus peruskouluissa ja oppilaitoksissa poistuu 25. lokakuuta alkaen eli kun koulujen syysloma päättyy.

Porvoon kaupungin johtoryhmä linjasi perjantaina 15. lokakuuta, että yleinen maskisuositus peruskouluissa ja oppilaitoksissa poistuu 25. lokakuuta alkaen eli kun koulujen syysloma päättyy.

Taustalla ovat opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ja THL:n uudet suositukset ja ohjeet. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on tehnyt vastaavan sisältöisen päätöksen.

Myös varhaiskasvatuksen ja koulujen opetus- ja muun henkilöstön osalta voimassa ollut maskivelvoite poistuu. 

–  On kuitenkin syytä muistaa, että koronavirusta liikkuu yhä väestössä. Ja vaikka suositus päättyy, suosittelemme edelleen vahvasti käyttämään kasvomaskia myös kouluissa ja oppilaitoksissa tilanteissa, joissa sisätiloissa on paljon ihmisiä ja etäisyyttä on vaikea pitää. Tämä on erityisen suositeltavaa silloin, jos henkilöllä ei ole täyttä rokotussuojaa. Kasvomaskia käyttämällä suojaamme toisiamme ja itseämme, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen sanoo.

Maskien käyttö on edelleen mahdollista ja sallittua kouluissa ja oppilaitoksissa, ja niitä on kaikille tarjolla. Hyvää käsihygieniaa on noudattava edelleen.

– Tartuntamäärien äkillisesti lisääntyessä yksittäisessä koulussa tai oppilaitoksessa voi olla perusteltua suositella maskin käyttöä, kunnes tilanne rauhoittuu, sivistysjohtaja Sari Gustafsson toteaa.

Rokotteen ottaminen nyt erityisen tärkeää

Koronarokotukset jatkuvat Näsin terveysasemalla (Askolinintie 1). Rokotuksia annetaan ajanvarauksella tai walk in -rokotuksina. Tällä hetkellä 66,8 prosenttia porvoolaisista on saanut koronaviruksen kakkosannoksen. Nuorista, 16–19-vuotiaista ensimmäisen rokoteannoksen on ottanut 80,8 prosenttia ja toisen 68,0 prosenttia.

– Nuoret ovat todella hienosti käyneet ottamassa ensimmäisen koronavirusrokotteen, ja on tärkeää, että he ottavat myös kakkosannoksen.  Maskisuosituksen poistuessa kouluista ja oppilaitoksista olisi hyvä, että rokotuskattavuus nuorten ikäryhmissä olisi mahdollisimman suuri, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen toteaa.

Seuraavat walk in -rokotuspäivät:

  • lauantai 16. lokakuuta kello 9–15
  • keskiviikko 27. lokakuuta kello 16–19.30
  • lauantai 30. lokakuuta kello 9–15