Siirry sisältöön

Koululaisille vaihtoehdoksi kotona pestävät kangasmaskit

Yläkoulujen oppilaille, 6.-luokkalaisille ja niille 5.-luokkalaisille, jotka ovat yhdysluokilla 5–6 jaetaan tällä viikolla 4 kappaletta kotona pestäviä kangasmaskeja.

Yläkoulujen oppilaille, 6.-luokkalaisille ja niille 5.-luokkalaisille, jotka ovat yhdysluokilla 5–6 jaetaan tällä viikolla 4 kappaletta kotona pestäviä kangasmaskeja.

Jatkossakin saa käyttää tähän asti koululla tarjolla olleita maskeja tai omia maskeja. Muilla luokilla jatketaan nykyisillä käytännöillä.

Koululaisille jaetaan nuorille suunniteltuja pienempiä mustia kangasmaskeja, mutta tarpeen mukaan yläkoululaisille vaihtoehtona on myös aikuisten kokoisia maskeja.

– Sekä oppilaat että huoltajat ovat toivoneet henkilökohtaisia kangasmaskeja, joita voi pestä itse kotona. Kyseessä on maskisuositus, ja toivomme, että sitä noudatetaan kattavasti mahdollisten tartuntojen ja joukkoaltistumisten estämiseksi, sivistysjohtaja Sari Gustafsson sanoo.

Aluehallintovirasto ei jatka liikunta- ja virkistystilojen sulkua – kokoontumisrajoitukset jatkuvat

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksiä, joilla jatketaan kokoontumisrajoituksia ja velvoitetta taata asiakkaille turvavälit laajasti erilaisten tilojen käytössä. Rajoitukset jatkuvat ennallaan 1.-16.5.2021. Sen sijaan liikunta- ja virkistystilojen sulkupäätöksiä ei tämänhetkisen tilanteen valossa olla jatkamassa nykyisten määräysten voimassaolon päättymisen jälkeen.

Liikunta- ja virkistystilojen sulku päättyy Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella 28.4.2021. Tilat voi avata asiakkaille heti päätöksen voimassaolon päätyttyä, mutta tilojen käytössä on huomioitava edellä luetellut velvoitteet turvavälien varmistamisesta ja hygieniajärjestelyistä.

Porvoon kaupungin johtoryhmä keskustelee kaupungin tilojen rajoitusten purkamisesta kokouksessaan tiistaina 27. huhtikuuta. Asiasta tiedotetaan lisää viikon aikana.