Siirry sisältöön
korona -

Koulut jatkavat toistaiseksi lähiopetuksessa, lasten harrastustoiminnan osalta odotetaan kansallista ohjeistusta

Porvoon kaupungin johtoryhmä kokoontui maanantaina 10. tammikuuta keskustelemaan koronatilanteesta.

Porvoon kaupungin johtoryhmä kokoontui maanantaina 10. tammikuuta keskustelemaan koronatilanteesta. Koronatilanne on Porvoossa edelleen huono. Viime viikon aikana Porvoossa todettiin yhteensä lähes 700 koronavirustartuntaa.

Tartuntoja on todettu myös neljässä ryhmäkodissa. Toukovuoren Villa Toven vierailukieltoa on jatkettu 17. tammikuuta asti ja Johanna-kodin Toivon vierailukieltoa on jatkettu 18. tammikuuta asti ja Helmen 16. tammikuuta asti. Vierailukielto on määrätty myös Johanna-kodin Ainoon 19. tammikuuta asti. Vierailukielto ei koske saattohoitoa.

Sosiaali- ja terveystoimi ottaa varotoimena FFP2-maskit käyttöön palvelutaloissa, kotihoidossa, vuodeosastoilla, hengitystieinfektiovastaanotolla sekä Kokonhallin rokotuspisteessä.

Koulut jatkavat toistaiseksi lähiopetuksessa, mutta kaikessa toiminnassa noudatetaan edelleen huolellisesti terveysturvallisia toimintatapoja. Porvoossa kasvomaskisuositus on laajentunut jo koskemaan myös 1. ja 2. luokan oppilaita sekä koulujen tiloissa järjestettävää esiopetusta. Pienimpien koululaisten maskit saadaan käyttöön ensimmäisen kouluviikon aikana.

– On tärkeää muistaa, että kouluun ei pidä tulla, jos on pieniäkin koronavirukseen liittyviä oireita. Kouluun saa tulla vasta kun on terve. Jokainen voi hyödyntää kotitestejä halutessaan myös omaehtoisesti, ja myös omia kasvomaskeja saa käyttää, muistuttaa sivistysjohtaja Sari Gustafsson.

Kaupungin johtoryhmä seuraa tiiviisti koronatilanteen kehittymistä. Lasten harrastustoiminnan, koululaisten kotitestaamisen lisäämisen sekä koulujen tehostettujen karanteeni- ja maskikäytäntöjen osalta odotetaan uutta kansallista ohjeistusta.