Siirry sisältöön

Laaja maskisuositus yli 12-vuotiaille – suositus koskee myös osaa alakoulujen oppilaista 

Koronatilanne Porvoossa jatkuu huonona. Ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä kahden viimeisen viikon tartuntojen perusteella 168,3. Tällä viikolla (viikko 47) tartuntoja on todettu perjantaihin mennessä 35 kappaletta.

Koronatilanne Porvoossa jatkuu huonona. Ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä kahden viimeisen viikon tartuntojen perusteella 168,3. Tällä viikolla (viikko 47) tartuntoja on todettu perjantaihin mennessä 35 kappaletta.

Porvoon kaupungin johtoryhmä linjasi perjantaina 26. marraskuuta, että Porvoossa otetaan käyttöön laaja kasvomaskisuositus. Kaupunki suosittelee, että kaikki 12 vuotta täyttäneet tai tätä vanhemmat käyttävät kasvomaskeja rokotussuojan tasosta riippumatta kaikissa julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, joissa oleskelee muita ihmisiä.

Maskin käyttöä suositellaan myös oppilaitoksissa neljännestä luokasta lähtien. Niissä kouluissa, joissa on kolmas- ja neljäsluokkalaisille yhdysluokkia tai yhteisopetusta, maskisuositus koskee myös kolmasluokkalaisia. Maskisuositus koskee myös henkilöstöä kouluissa ja varhaiskasvatuksessa. Samaa maskisuositusta noudatetaan myös Porvoonseudun musiikkiopistossa, Porvoon taidekoulussa sekä perusopetuksen ohjeistuksia noudattavassa koulujen harrastustoiminnassa. Kaupunki tarjoaa edelleen kasvomaskit perusopetuksen oppilaille sekä lukion 1. vuoden opiskelijoille, mutta myös omia maskeja saa käyttää. Koulujen maskisuositus astuu voimaan 1. joulukuuta.

Yksityisten toimijoiden suositellaan edellyttävän maskin käyttöä henkilökunnalta sekä asiakkailta esimerkiksi yleisötilaisuuksissa, kaupoissa, julkisissa liikennevälineissä ja muissa asiakastiloissa.

– Porvoon tartuntatilanne ei ole parantunut merkittävästi viime viikosta, ja kouluissa ja päiväkodeissa on tälläkin viikolla todettu tartuntoja. Kasvomaskin käyttö vähentää huomattavasti tartuntariskiä kouluissa, tartuntataudeista vastaava apulaisylilääkäri Jeff Westerlund kertoo.

Rokotuskattavuus on noussut Porvoossa melko hyvälle tasolle. 87,7 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä on saanut ensimmäisen rokotuksen ja 82,7 prosenttia toisen rokotuksen. Kolmannen rokoteannoksen on saanut 4,2 prosenttia.