Siirry sisältöön

Liikunta- ja virkistystilat suljetaan aluehallintoviraston päätöksellä 14.4. asti

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on antanut päätöksen, jonka mukaan urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevia tiloja määrätään kokonaan suljettavaksi 1.–14.4.2021 väliseksi ajaksi.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on antanut päätöksen, jonka mukaan urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevia tiloja määrätään kokonaan suljettavaksi 1.–14.4.2021 väliseksi ajaksi.

AVIn päätös koskee myös Porvoossa sekä julkisia että yksityisiä toimijoita ja niiden hallinnassa olevia tiloja. 

Keskeinen muutos on, että liikunta- ja virkistystilat suljetaan nyt kokonaan. Tähän asti niitä on voinut pitää auki, jos käyttäjiä on ollut samanaikaisesti enintään kymmenen henkeä.

Suljettavaksi määrättyjä tiloja voidaan kuitenkin käyttää vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan. Päätös tilojen sulkemisesta ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

– Porvoon kaupungin tiloja ja toimintaa koskevat nykyiset rajoitukset ovat jo uusien päätösten mukaiset, joten siltä osin ei ole tarvetta tehdä uusia rajoituksia. Meillä tehtiin myös päätös yläkoulujen siirtymisestä etäopetukseen 11.4. asti jo aiemmin, sanoo kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula.

Määräys tilojen sulkemisesta koskee seuraavia julkisten ja yksityisten toimijoiden urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevia tiloja:

• joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat

• yleiset saunat ja uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat

• tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin sekä muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat

• huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat

• sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat

• kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.Lisätietoja löytyy AVIn verkkosivuilta.