Siirry sisältöön

Linnajoen koulussa on todettu koronavirustartunta, 26.1.2021

Linnajoen koulussa on todettu koronavirustartunta. Tartunnan saanut on kotihoidossa, ja hänet on määrätty eristykseen.

Linnajoen koulussa on todettu koronavirustartunta. Tartunnan saanut on kotihoidossa, ja hänet on määrätty eristykseen.

Tartunnalle on altistunut koulussa 14 henkilöä, koska kasvomaskit eivät ole olleet käytössä välitunneilla koulun käytävillä. Altistuneet tai heidän huoltajansa ovat saaneet koulun rehtorilta viestin altistumisesta. Jos yhteydenottoa ei ole tullut, ei kontaktia tartunnan saaneeseen ole ollut. Terveydenhuoltoviranomaiset ottavat yhteyttä henkilökohtaisesti altistuneisiin viimeistään keskiviikkona 27. tammikuuta. Altistuneet määrätään kotikaranteeniin, ja he saavat karanteeniohjeet.

Altistuneiden henkilöiden perheenjäseniä ei määrätä karanteeniin, koska he eivät ole olleet tekemisissä tartunnan saaneen kanssa. Karanteeniin määrättyjen sisarukset voivat mennä kouluun ja päiväkotiin. 

Altistuneiden oppilaiden opetus järjestetään perusopetuslain mukaisesti poikkeavin opetusjärjestelyin, kuten esimerkiksi etäopetuksena. Käytännön järjestelyistä ja mahdollisuudesta noutaa lounas tiedotetaan Wilman kautta. Koulun muut oppilaat jatkavat koulunkäyntiä lukujärjestyksen mukaisesti noudattaen aikaisemmin annettuja turva- ja hygieniaohjeita.

– Toivomme, että kodeissa keskustellaan lasten ja nuorten kanssa siitä, miten tärkeää kasvomaskin käyttö on epidemian hillitsemisen ja lähiopetuksen jatkumisen kannalta, muistuttaa sivistysjohtaja Sari Gustafsson.