Siirry sisältöön

Lokakuu päättyy tanssien DJ Börjen senioridiskossa

Diskopallo kimaltelee ja värivalot räiskyvät jälleen Taidetehtaan senioridiskossa, kun DJ Börje saapuu tanssittamaan porvoolaista diskokansaa tiistaina 31. lokakuuta. Musiikki soi Tehdassalissa kello 14–16.

Tanssijoita diskossa.

Diskotanssien klassikot 60–80-luvulta tuovat muistot mieleen, ja synnyttävät myös uusia, jos ikä ei taannoin vielä riittänyt tanssipaikkojen ovella. Tähän diskoon ovat kaikki tervetulleita iästä riippumatta. Papereiden lisäksi ovella ei myöskään kysytä pääsymaksua – tapahtuma on kaikille maksuton.

Disko järjestetään Taidetehtaan Tehdassalissa, jossa on hyvin tilaa, vaikka liikkuisi pyörätuolilla tai rollaattorilla. Pientä hengähdystaukoa ja katselua varten on salissa runsaasti tuoleja.
Tapahtuma järjestetään Porvoossa jo seitsemättä kertaa, ja joukossa lienee useita vakikävijöitä.

– Diskomusiikki on hyväntuulista ja tarttuvaa ja DJ Börjen viihdyttävää vinyylien vaihtoa ja juttelua on hauska seurata, vaikkei tanssilattialle menisikään, kuvailee tapahtumaa Sari Hilska kulttuuripalveluista.

– Tanssityyli on vapaa ja tähän diskoon voi hyvin tulla vain katselemaan ja nauttimaan musiikista ja tunnelmasta. Diskoon voi mainiosti tulla yksin, kaksin tai porukalla ja myös tanssiessa pätee sama. Diskokappaleethan sopivat mainiosti yksin tanssittavaksi ja lattialla on joka tapauksessa aina seuraa, Hilska jatkaa.

Tiskijukkana toimii alan legenda, dj Börje, eli Bore Wanner, joka saa taatusti väen viihtymään sekä tanssilattialla että yleisön puolella. Hän soittaa musiikin taidokkaasti vinyylilevyiltä, juontaa ja tanssii mukana. Mukana tanssimassa on Julia Gustafsson Taidetehtaan tanssikoulusta, joka antaa samalla vinkkejä askelkuvioihin.

Dj Börje on yksi Suomen ensimmäisistä ammattimaisista tiskijukista, joka aloitti uransa jo 1970-luvulla. Uusi vaihe uralla alkoi Porvoossa vuonna 2018, jolloin senioridisko järjestettiin ensimmäisen kerran.
Sen jälkeen dj Börjen diskot ovat keränneet nostalgisesta pop- ja iskelmämusiikista, tanssista ja iloisesta meiningistä nauttivaa yleisöä Porvoon lisäksi pääkaupunkiseudulla ravintoloiden retrodiskoissa ja senioritapahtumissa. Porvoossa senioridisko järjestetään nyt seitsemännen kerran.

Taidetehtaalla yleisöä palvelee ravintola Fabriken, jossa on tarjolla sekä lounasta klo 11–14 että virvokkeita klo 16 asti, huom. omakustanteinen.

Tapahtuman järjestävät Porvoon kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalvelut yhteistyössä Siskot ja Simot ry:n vapaaehtoisten kanssa.