Hoppa till innehåll

Oktober avslutas med dans på seniordisko med DJ Börje

Diskokulan glittrar och färgade spotlights blinkar igen, när seniordisko återvänder till Konstfabriken. DJ Börje bjuder diskofolket på dans tisdagen 31 oktober. Diskot ordnas i Fabrikssalen klockan 14–16.

Tanssijoita diskossa.

Diskoklassiker från 60–80 talet väcker gamla minnen till liv, och de som inte ännu då hade åldern inne att delta i svängarna har möjligheten att skapa nya. Diskovänner av alla åldrar är välkomna på evenemanget. Vid dörren frågas varken efter id eller inträdesavgift – evenemanget är avgiftsfritt.

Diskot ordnas i Konstfabrikens Fabrikssal, och det finns gott om utrymme att släppa loss på dansgolvet, också för deltagare med rollator eller rullstol. Det finns bra med sittplatser i salen om man vill vila emellan svängarna, eller bara följa med. Evenemanget ordnas för sjunde gången i Borgå och det kommer troligen att finnas många trogna besökare på dansgolvet.

– Diskomusik är lätt och svängigt, och DJ Börjes underhållande vinylbyten och småprat kan man följa med även om man inte känner sig sugen på dansande, säger Sari Hilska från Borgå kulturtjänster.

Stilen är fri och på diskot kan man även bara njuta av musiken och stämningen. Du kan komma på diskot ensam, ta med en kompis eller samla ihop ett gäng. Och samma gäller för dansandet.

– Disko lämpar sig utmärkt för solodans och det finns garanterat sällskap på dansgolvet, fortsätter Hilska.

Diskjockey är DJ Börje, alltså Bore Wanner. Han är en verklig legend inom branschen och får garanterat alla att trivas, både på dansgolvet och bland publiken. Han spelar musik från vinylskivor, är programvärd och dansar med. Julia Gustafsson från Konstfabrikens dansskola är med i svängarna och ger tips på danssteg och koreografier.

DJ Börje är en av Finlands första professionella diskjockeyer och inledde sin karriär redan på 1970-talet. En ny fas i DJ Börjes karriär började i Borgå 2018, då ordnades nämligen seniordiskot för första gången.
Efter det har DJ Börjes diskon samlat publik som njuter av nostalgisk pop- och schlagermusik, dans och glad hålligång på retrodiskon i restauranger och på seniorevenemang både i Borgå och i huvudstadsregionen.

I Konstfabriken betjänas publiken av restaurang Fabriken, där det serveras lunch kl. 11–14 och förfriskningar fram till kl. 16, obs. på egen bekostnad.

Evenemanget arrangeras av Borgå stads kultur- och idrottstjänster i samarbete med frivilliga från Siskot ja Simot ry.