Siirry sisältöön

Maskisuositus 3.–5.-luokkalaisilta poistuu maanantaina, myös kokoontumisrajoitukset poistuvat

Koronavirustilanne Porvoossa on edelleen rauhallinen. Tartuntoja todettiin viime viikolla 11, eikä joukkoaltistumisia todettu. Ilmaantuvuusluku on kahden edellisen viikon tartuntojen perusteella 45,5.

Koronavirustilanne Porvoossa on edelleen rauhallinen. Tartuntoja todettiin viime viikolla 11, eikä joukkoaltistumisia todettu. Ilmaantuvuusluku on kahden edellisen viikon tartuntojen perusteella 45,5.

Porvoon kaupungin johtoryhmä päätti tiistaina 28. syyskuuta, että alakoulujen 3.–5.-luokkalaisia koskevasta kasvomaskisuosituksesta luovutaan maanantaina 4. lokakuuta. Maskisuositus koskee edelleen 6.-luokkalaisia ja sitä vanhempia. Myös yhdysluokalla olevat, 5.–6.-luokkalaiset käyttävät edelleen maskeja.

 – Tilanne on tällä hetkellä sen verran parantunut, että voimme luopua nuorimpien koululaisten maskisuosituksesta, tartuntataudeista vastaava lääkäri Jeff Westerlund perustelee.

– Seuraamme tilannetta ja päivitämme ohjeistusta tarvittaessa, sivistysjohtaja Sari Gustafsson sanoo.

Johtoryhmä päätti aikaisemmin myös, että avoimien varhaiskasvatuspalveluiden perhekahvilat, vauvatreffit sekä perhepaikka Famili ja perhetupa Ilona siirtyvät sisätiloihin lokakuun alusta alkaen. Myös kaupungin liikuntatilojen pukutilojen suihkut avataan harrastajille.

AVI ei jatka kokoontumisrajoituksia lokakuussa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) tiedotti 24. syyskuuta, ettei se ole jatkamassa Uudenmaan kokoontumisrajoituksia. Nykyisen päätöksen voimassaolo päättyy 30. syyskuuta. Kokoontumisrajoituksia ei näin ollen ole lokakuun alusta voimassa enää Porvoossa.

Tartuntalain yleiset hygieniavaatimukset, joilla parannetaan asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallisuutta ovat edelleen voimassa. Tartuntatautilain pykälässä 58 c määritellään yleiset hygieniavaatimukset, joita erilaisten asiakas- ja yleisötilojen käytöstä vastaavien toimijoiden on noudatettava:

  • asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen
  • asiakkaille ja osallistujille annetaan riittävän etäisyyden ylläpitämistä, käsien puhdistamista ja muita vastaavia tartuntojen leviämistä estäviä käytäntöjä koskevat toimintaohjeet
  • tilojen ja pintojen puhdistamista tehostetaan
  • asiakkaiden ja osallistujien oleskelu järjestetään sillä tavoin väljästi kuin se on mahdollista toiminnan erityispiirteet huomioon ottaen. Mahdolliset asiakaspaikat sijoitetaan riittävän etäälle toisistaan.

Lain hygieniavaatimukset ovat voimassa ilman erillisiä viranomaispäätöksiä koko Suomessa erilaisissa asiakas- ja yleisötiloissa, kuten kaupoissa, kauppakeskuksissa, liikuntatiloissa, museoissa, teattereissa ja kirjastoissa. Tällä hetkellä vaatimukset ovat voimassa vuoden 2021 loppuun asti.