Siirry sisältöön

Näsin kuntoutuskeskuksessa koronavirustartunta kahdella henkilökunnan jäsenellä – potilaat eivät ole altistuneet

Näsin kuntoutuskeskuksen osasto 3:n kahdella henkilökunnan jäsenellä on todettu koronavirustartunta. Osastolla hoidettavilla potilailla ei ole todettu koronavirustartuntoja, eivätkä he ole altistuneet tartunnalle. Tartunnan saaneet henkilökunnan jäsenet ovat kotihoidossa, ja heidät on määrätty eristykseen.

– Potilaiden hoidossa on noudatettu hygienia- ja suojautumisohjeita, ja siksi potilaat eivät ole altistuneet tartunnalle. Varotoimena teemme kuitenkin koronatestin kaikille potilaille ja koko henkilökunnalle, toteaa johtava lääkäri Kati Liukko.

Tartunnalle on altistunut 7 osastolla työskentelevää henkilöä sekä jonkin verran myös muita henkilöitä. Osastolla työskenteleviin altistuneisiin on oltu yhteydessä, ja heidät ja muut altistuneet määrätään kotikaranteeniin.

Osasto 3 potilaille ja henkilökunnalle tehdään koronavirustesti keskiviikkona 25. marraskuuta. Testin tuloksesta tiedotetaan erikseen, kun tulokset ovat valmistuneet. Vierailut osastolle on kielletty toistaiseksi. Osaston tilat ja kosketuspinnat siivotaan ja desinfioidaan tehostetusti, ja osastolle on hankittu sijaishenkilökuntaa. Potilaita ja heidän omaisiaan informoidaan tilanteesta.

Näsin kuntoutukeskuksen osastolla 3 hoidetaan akuutisti mm. sydän-, keuhko- ja infektiotauteihin sairastuneita sekä saattohoitopotilaita. Osastolla on 26 potilaspaikkaa.

– Kaikkien porvoolaisten on syytä tarkkailla oloaan, ja jos oireita ilmenee, pitää hakeutua koronatestiin. Jos on pieniäkin koronavirustartunnan oireita, ei saa mennä kouluun tai töihin eikä osallistua urheiluharrastuksiin tai muihin harrastuksiin ja tapahtumiin. On myös erittäin tärkeää, että muistamme noudattaa hyvää käsihygieniaa sekä yskimistä, turvavälejä ja kasvomaskien käyttöä koskevia ohjeita, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen painottaa.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Koronaoireisten neuvontanumerot ma–to klo 8–15.30, pe klo 8–14.30, puh. 040 547 7764 tai 040 481 0344.