Siirry sisältöön

Omenamäen palvelukeskuksen asukkaalla koronavirustartunta – muut asukkaat ja henkilökunta eivät ole altistuneet

Omenamäen palvelukeskuksen asukkaalla on todettu koronavirustartunta. Tartunnan saanut on määrätty eristykseen. Palvelukeskuksen muut asukkaat, asiakkaat ja henkilökunta eivät ole altistuneet koronavirustartunnalle. Omenamäen palvelukeskuksessa on ikäihmisille tarkoitettuja palvelu- ja senioriasuntoja, ja siellä tarjotaan myös muita palveluita ikäihmisille.

– Asukas ei ole liikkunut palvelukeskuksen tiloissa oman asuntonsa ulkopuolella. Palvelukeskuksessa on noudatettu hygienia- ja suojautumisohjeita ja käytetty kasvomaskeja ohjeiden mukaisesti, ja siksi myöskään palvelukeskuksen henkilökunnan ei katsota altistuneen tartunnalle. Varotoimena teemme tänään sunnuntaina kuitenkin koronatestin kaikille asukkaan kohdanneille henkilökunnan jäsenille, toteaa johtava lääkäri Kati Liukko.

Palvelukeskuksen asukkaita ja heidän omaisiaan informoidaan tilanteesta. Koronatestien tuloksista tiedotetaan erikseen, kun ne ovat valmistuneet.

– On erittäin tärkeää, että palvelutalossa vierailevat muistavat huolehtia käsihygieniasta ja käyttää kasvomaskeja sekä noudattaa muutenkin palvelutalojen vierailuohjeita. Ohjeet löytyvät kaikilta ulko-ovilta, ja ulko-ovien läheisyydestä löytyy myös kasvomaskeja, toteaa sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen.