Hoppa till innehåll

Coronasmitta hos boende på Äppelbackens servicecenter – de övriga boende och personalen har inte exponerats

Det har konstaterats coronavirussmitta hos en boende på Äppelbackens servicecenter. Personen som konstaterades ha smitta har isolerats. De övriga boende, kunderna och personalen i servicecentret har inte exponerats för coronavirussmittan. I Äppelbackens servicecenter finns service- och seniorbostäder för äldre och erbjuds också övriga tjänster för äldre.

– Den boende har inte rört sig i servicecentret utanför sin egen bostad. I servicecentret har följts hygien- och skyddsanvisningarna och använts ansiktsmasker enligt anvisningarna, och därför anses det att personalen i servicecentret inte har exponerats. För säkerhets skull gör vi i dag, på söndagen, coronatest till alla i personalen som har haft kontakt med den boende som har smittan, säger chefläkare Kati Liukko.

De boende och deras anhöriga informeras om situationen. Staden informerar separat om testresultaten då de är färdiga.

– Det är ytterst viktigt att alla som besöker servicecentret iakttar handhygien och använder ansiktsmask och också annars följer besöksanvisningarna. Anvisningarna finns på alla ytterdörrar, och i närheten av ytterdörrarna finns också ansiktsmasker, konstaterar social- och hälsovårdsdirektör Ann-Sofie Silvennoinen.