Siirry sisältöön

Osalle ikääntyneistä kolmas koronarokoteannos

THL on suositellut kolmannen koronarokoteannoksen antamista niille henkilöille, jotka ovat saaneet rokotteen alle kuuden viikon annosvälillä.

THL on suositellut kolmannen koronarokoteannoksen antamista niille henkilöille, jotka ovat saaneet rokotteen alle kuuden viikon annosvälillä.

Porvoossa koronarokotuksia annettiin neljän viikon annosvälillä ajalla 14.1.- 5.2.2021. Silloin rokotuksia annettiin palvelutalojen asukkaille sekä yli 80-vuotiaille. Kolmas rokoteannos annetaan, jos toisesta annoksesta on kulunut yli kuusi kuukautta. Kolmatta annosta ei toistaiseksi anneta, jos henkilö on saanut kaksi rokoteannosta ja sairastanut sen jälkeen koronavirustaudin.

– Kolmas rokoteannos vahvistaa ja pidentää rokotesuojaa niillä, joiden rokotuksesta on kulunut pitkä aika. Rokotuksen teho hiipuu nopeammin, kun annosväli on ollut lyhyt. Teho on kuitenkin edelleen kohtuullisen hyvä vakavaa tautia vastaan, johtava lääkäri Kati Liukko kertoo.

Kolmannen rokotusajan voi varata sähköisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi tai puhelimitse numerossa 040 145 5000. Puhelimessa on takaisinsoittopalvelu. Soita vain kerran ja odota takaisinsoittoa.  Koronarokotukset annetaan Näsin terveysasemalla, Askolinintie 1. Palvelutaloissa ja kuntoutusosastoilla kolmas rokote annetaan ilman ajanvarausta.

Kolmatta rokoteannosta ei toistaiseksi anneta henkilöille, jotka ovat saaneet ensimmäiset rokoteannokset yli kuuden viikon välillä.

Walk in -rokotus lauantaina 2. lokakuuta

Lauantaina 2. lokakuuta koronarokotuksen ensimmäisen, toisen tai kolmannen annoksen saa ilman ajanvarausta Näsin terveysasemalla kello 9–15.

– Walk in -rokotukseen voi saapua ilman ajanvarausta. Suosittelemme kuitenkin, että erityisesti kolmanteen rokotuskertaan saapuvat yli 80-vuotiaat varaavat ajan etukäteen. Vapaita aikoja on hyvin, palvelupäällikkö Heli Sjöblom kannustaa.

Päivitys 30.9.klo 9.15: Lisäys: Kolmannen rokoteannoksen voi varata sähköisesti, eikä vain puhelimitse.