Siirry sisältöön

Päiväkotitoiminnassa noudatetaan viranomaisten ohjeistusta

Varhaiskasvatuksessa seurataan päivittäin lapsi- ja henkilöstömääriä sekä yleisiä ohjeita. Valtakunnallinen suositus on, että lapset hoidetaan kotona, jos mahdollista. Varhaiskasvatuspalveluja tarjotaan kuitenkin edelleen kaikille niitä tarvitseville.

Varhaiskasvatuksessa seurataan päivittäin lapsi- ja henkilöstömääriä sekä yleisiä ohjeita. Valtakunnallinen suositus on, että lapset hoidetaan kotona, jos mahdollista. Varhaiskasvatuspalveluja tarjotaan kuitenkin edelleen kaikille niitä tarvitseville.

Lapsimäärät päiväkodeissa ovat vähentyneet viimeisen viikon aikana merkittävästi, ja sen vuoksi päiväkoteja on suljettu. Varhaiskasvatuspalvelujen piirissä on enää 10–15 prosenttia lapsista. 

Keskittämällä päiväkotipalveluja tiettyihin päiväkoteihin voimme varmistaa henkilöstön riittävyyden sekä ruokahuollon ja siivouksen onnistumisen myös mahdollisena epidemia-aikana. Lisäksi henkilöstöä siirtyy terveydenhuollon tueksi muilta toimialoilta, myös varhaiskasvatuksesta, sanoo varhaiskasvatusjohtaja Leila Nyberg.  

Varhaiskasvatus toteuttaa päiväkotijärjestelyitä terveydenhuollon ja muiden viranomaisten ohjeiden mukaan siten, että niin lapsille kuin aikuisille voidaan varmistaa mahdollisimman turvallinen toimintaympäristö.

Hallitus on päättänyt rajoittaa julkiset kokoontumiset kymmeneen henkilöön ja suosittelee välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla. Rajoitukset huomioidaan myös päiväkodeissa, vaikka varhaiskasvatuksessa tapahtuvaa toimintaa ei pidetäkään julkisena kokoontumisena. 

Toiminta päiväkodeissa järjestetään korkeintaan kymmenen hengen ryhmässä. Ryhmän maksimikoko huomioidaan koko päivän ajan kaikissa toiminnoissa, niin sisätoiminnassa, ruokailussa kuin ulkoilussakin. Sekä lapset että aikuiset välttävät tarpeettomia kohtaamisia ja kontakteja.  Henkilökunta minimoi keskinäisen kanssakäymisen ja huolehtii riittävistä turvaväleistä esimerkiksi kahvitauoilla tai infopalavereissa. Henkilökunta kokoontuu vain, jos se on tarpeellista, ja vain alle kymmenen henkilön ryhmissä.  

Hygieniatasoa pidetään huolellisesti yllä päiväkodeissa. Päiväkotiin tullessa ulkovaatteiden riisumisen jälkeen pestään ensin kunnolla kädet saippualla ja aikuisen valvomana. Kädet pestään aina ulkoilun ja wc-käyntien jälkeen ja ennen ruokailua.  

Eteisissä on käsihuuhdetta vanhempia varten ja ohjeet sen käyttämiseen. Eteistilojen käyttöä porrastetaan, sovitaan erilliset wc-tilat lapsiryhmille ja omat wc-tilat aikuisille.  

Huoltajille ja henkilöstölle tiedotetaan säännöllisesti mahdollisista muutoksista Daisy-järjestelmän kautta.