Siirry sisältöön

Palvelutalojen ja -kotien taidenäyttelyaikoja voi hakea huhtikuun ajan

Porvoon palvelutaloissa ja -kodeissa järjestettävien taidenäyttelyiden näyttelyaikoja vuodelle 2024 voivat hakea yksittäiset taiteilijat ja taiteilijaryhmät 1.–28. huhtikuuta 2023.

Palvelutaloissa käytössä olevat tilat sopivat seinälle ripustettavien teosten näyttelyille. Näyttelyaika on kolme kuukautta. Taiteilijalle maksetaan näyttelyn ripustuksesta 250 euron palkkio. Toiminnasta vastaa Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut yhdessä asumispalveluiden kanssa.

Hakemukset liitteineen tulee lähettää 28. huhtikuuta mennessä yhtenä pdf-tiedostona sähköpostitse:

Hakemus tehdään erillisellä lomakkeella.

Hakemukseen tulee liittää:
• Näyttelysuunnitelma, mahdollinen näyttelyn teema ja esille tulevat teokset. Jos teokset eivät ole valmiina, työsuunnitelma riittää.
• Taiteilijan tai taiteilijaryhmän ansioluettelo(t).
• Portfolio tai kuvia max 5 kpl.
Vain yhtenä pdf-tiedostona lähetetyt hakemukset käsitellään.

Valinnat tekee näyttelytoimikunta hakemusten perusteella. Toimikuntaan kuuluu asumispalveluiden sekä kulttuuripalveluiden edustajat. Valinnasta ei voi valittaa.

Porvoon palvelutalot

Porvoossa on 4 palvelutaloa ja yksi palvelukeskus, jotka sijaitsevat eri puolilla kaupunkia: Palomäen palvelutalo, Johanna-koti, Pääskypellon palvelukoti, Toukovuoren palvelukoti ja Omenamäen palvelukeskus. Näyttelytilat sijaitsevat palvelutalojen käytävätiloissa ja kohderyhmänä ovat palvelutaloissa asuvat ikäihmiset, heidän läheiset sekä henkilökunta. Näyttelyaika on kolme kuukautta ja taiteilijalle maksetaan 250 euron ripustuspalkkio. Näyttelystä ei peritä myyntiprovisiota.

Porvoon Taidehallin ja Galleria Vanha Kappalaisentalon haku siirtyy

Tänä vuonna ei ole mahdollista hakea näyttelyaikaa Porvoon Taidehalliin ja Galleria Vanha Kappalaisentaloon, koska sopimukset tulevan vuoden taidenäyttelyille on jo tehty. Näiden tilojen näyttelyaikojen haku on siirretty vuodelle 2024, jolloin avoinna ovat näyttelyajat vuosille 2025–2026.