Siirry sisältöön

Palvelutalot ja kotihoito noudattavat koronaohjeita

Viikonvaihteen aikana on uutisoitu siitä, että koronatartuntoja on ilmennyt myös joissain vanhusten palvelutaloissa eri puolilla Suomea.

Viikonvaihteen aikana on uutisoitu siitä, että koronatartuntoja on ilmennyt myös joissain vanhusten palvelutaloissa eri puolilla Suomea.

– Palvelutalojen ja kotihoidon asiakkaat ovat riskiryhmää. Yritämme huolehtia kaikin mahdollisin tavoin siitä, etteivät tartunnat pääse leviämään heidän keskuudessaan, kertoo sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen. 

– Palvelutalojen ja kotohoidon henkilökunta on saanut erillisen koronaan liittyvän hygienia- ja suojautumisohjeistuksen, joka on tartuntatautilääkärimme hyväksymä. Olemme myös kouluttaneet henkilökuntaa monella tavalla, ja harjoittelemme ohjeiden noudattamista säännöllisesti.

Tartuntoja pyritään ehkäisemään monella eri tavalla. Porvoon palvelutaloihin määrättiin vierailukielto jo kolme viikkoa sitten, heti kun koronavirus alkoi levitä. Lähikontakteja pyritään rajoittamaan sekä palvelutaloissa että kotihoidossa niin, että mahdollisuuksien mukaan samat hoitajat käyvät samojen asiakkaiden luona. Hoitajat eivät myöskään työskentele sairaana.  

– On erittäin tärkeä huolehtia hyvästä käsihygieniasta, tätä ei voi korostaa liikaa, Silvennoinen painottaa. Muistutamme jatkuvasti henkilökuntaamme ja asiakkaita käsienpesusta ja käsihuuhteen käytöstä. Henkilökuntamme välttää mahdollisuuksien mukaan mobiililaitteiden käyttöä asiakkaiden luona, ja työvälineet desinfioidaan aina käytön jälkeen.

Kotihoidon henkilökunta käyttää lisäksi hengityssuojamia kotikäynneillä, ja suojus vaihdetaan jokaisen asiakaskäynnin jälkeen uuteen. Lisäksi käytetään myös muita suojamia, jos asiakkaan terveydentila sitä edellyttää.