Siirry sisältöön

Peruskoululaiset palaavat lähiopetukseen ja lapset päiväkoteihin ja perhepäivähoitoon

Hallituksen päätöksen mukaisesti peruskoululaiset palaavat lähiopetukseen ja myös alle kouluikäiset lapset voivat palata varhaiskasvatukseen 14. toukokuuta alkaen.

Hallituksen päätöksen mukaisesti peruskoululaiset palaavat lähiopetukseen ja myös alle kouluikäiset lapset voivat palata varhaiskasvatukseen 14. toukokuuta alkaen.

– Päätös aiheuttaa suuren muutoksen toimintaan vielä toisen kerran tämän kevään aikana, mutta antaa samalla mahdollisuuden päättää tämä poikkeuksellinen kevät hyvinvoinnin ja kohtaamisen merkeissä, sivistysjohtaja Sari Gustafsson sanoo.

Kouluissa tavoitteena oppiminen ja hyvinvointi

Lähiopetuksen järjestelyt mietitään huolella ja toiminta suunnitellaan valtakunnallisten ohjeiden mukaisesti.

– Tärkeimpinä tavoitteina on opetuksen sujuvuus, oppimisen ja tuen tarpeiden kartoittaminen sekä oppilaiden hyvinvoinnin vahvistaminen. Vaikka kyseessä on vain kaksi viikkoa, oppimista tapahtuu joka päivä ja samalla havainnoidaan kokonaistilannetta etäopetuksen jälkeen, koulutusjohtaja Jari Kettunen kertoo.

– Lähiopetus alkaa ja samalla etäopetus päättyy. Ymmärrämme, että päätös on otettu vastaan eri tavoilla. Asiantuntijat ovat kuitenkin arvioineet, että tämä voidaan tehdä turvallisesti. Kannustamme oppilaita tulemaan kouluun, mutta sairaana pysytään edelleen kotona matalalla kynnyksellä, koulutusjohtaja Rikard Lindström sanoo.

Koulutuspalvelut suunnittelee terveysviranomaisten kanssa turvalliset järjestelyt kuljetuksiin, ruokailuihin, siivoukseen ja tilajärjestelyihin. Myös koulupäivän kulkua suunnitellaan ja järjestelyistä tiedotetaan lisää ensi viikolla.

– Koulujen henkilökunta otti hienosti haltuun etäopetuksen, ja samalla tavalla he pystyvät ottamaan haltuun tämän uuden tilanteen, kiteyttävät Kettunen ja Lindström.

Varhaiskasvatukseen saa tulla terveenä

Varhaiskasvatuksessa ei enää noudateta suositusta pitää lapset kotona 14. toukokuuta alkaen ja myös kotona oleville lapsille voidaan tehdä hoitoaikavarauksia siitä lähtien.

– Kaikki päiväkodit avataan ja turvallisuus ja hygienia ovat edelleen ensisijaisen tärkeitä. Vain täysin terveet lapset saa tuoda varhaiskasvatukseen, varhaiskasvatusjohtaja Leila Nyberg kertoo.