Siirry sisältöön

Poliisi ja Porvoon kaupunki muistuttavat: myös nuorten on vältettävä kokoontumisia

Nuoria muistutetaan siitä, että valtioneuvoston päätös yli 10 hengen kokoontumisten kieltämisestä koskee kaikkia, myös nuoria. Vanhempia kannustetaan keskustelemaan asiasta kotona ja muistuttamaan siitä.

Nuoria muistutetaan siitä, että valtioneuvoston päätös yli 10 hengen kokoontumisten kieltämisestä koskee kaikkia, myös nuoria. Vanhempia kannustetaan keskustelemaan asiasta kotona ja muistuttamaan siitä.

Porvoossa nuorten suosimia kokoontumispaikkoja on ollut erityisesti Gammelbackan, Kevätkummun ja keskustan alueilla esimerkiksi skeittiparkeilla, Linnamäen alueella ja bänditiloissa, koulujen pihoilla ja Taidetehtaan alueilla sekä Kokonniemen liikuntapaikoilla. Ajoittain nuoria on saattanut olla koolla kymmenittäin esimerkiksi koulujen pihoilla ja liikuntatilojen läheisyydessä. Myös ilkivalta on lisääntynyt esimerkiksi Kokonniemen alueella. 

Kaupungin nuorisopalvelut päivystävät ja seuraavat tilannetta erityisesti nuorten suosimilla paikoilla ma–to klo 14–20 ja pe 14–22 ja la 18–22 ja heihin voi ottaa yhteyttä myös puhelimitse 040 192 8728. Nuorisopalveluiden työntekijät kehottavat nuoria pysymään pienemmissä ryhmissä ja ovat samalla läsnä nuorten arjessa. Tarvittaessa paikalle kutsutaan poliisi, jolla on viranomaisoikeus hajoittaa kokoontumiset. Nuorisotyöntekijät tekevät tiivistä yhteistyötä myös sosiaalipäivystyksen kanssa. 

Nuoret tarvitsevat vanhempien ja muiden aikuisten tukea ja ohjausta erityisesti tällaisessa poikkeustilanteessa. Teemme jalkautuvaa nuorisotyötä ensisijaisesti nuorten hyväksi. Olemme turvallisina aikuisina pitämässä huolta nuorista ja heidän hyvinvoinnistaan. Hyvät käytöstavat, keskustelu, turvallinen läsnäolo ja ohjaus ovat työvälineitämme, sanoo nuorisopalveluiden päällikkö Nina Jorkama. 

Poliisi ei lähtökohtaisesti puutu tarpeettomaan oleskeluun yleisellä paikalla. Asiaan puututaan, jos oleskelu aiheuttaa vaaraa tai häiriötä yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle tai ihmisten terveydelle. Suosittelemme, että ihmiset välttävät tarpeetonta oleskelua yleisellä paikalla koronavirustartuntojen estämiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi. Pandemian leviämisen estämisessä tarvitaan ihan kaikkia ihmisiä – ei ainoastaan viranomaisia. 

Mitä tehokkaammin saamme yhdessä viruksen leviämisen estettyä, sen nopeammin pääsemme palaamaan normaaliin arkeen takaisin koko yhteiskunnassa, toteaa komisario Olavi Merihaara Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta. 

Lisätietoja:

nuorisopalveluiden päällikkö Nina Jorkama
puh. 040 550 0580

liikuntapalveluiden päällikkö Per Högström
puh. 0400 212 264

Itä-Uudenmaan poliisilaitos, komisario Olavi Merihaara
puh. 0295 413 694