Siirry sisältöön

Porvoon kaupungin kesätöitä ja kausitöitä voi hakea nyt

Kaupunki tarjoaa tänäkin vuonna noin 250 erilaista kesätyöpaikkaa. Tarvetta on kesätyöntekijöille, vuosilomasijaisille, kausityöntekijöille ja nuorille kesäharjoittelijoille. Koronatilanne saattaa vaikuttaa palkattavien määrään.

Avoinna olevat kesätyöpaikat löytyvät kaupungin verkkosivuilta osoitteesta www.porvoo.fi/kesatyopaikat ja kaikki avoimet työpaikat verkkosivuilta www.porvoo.fi/avoimet-tyopaikat.

Hakemukset lähetetään ilmoituksissa olevan Hae työpaikkaa -linkin kautta. Hakuajat vaihtelevat ja tieto hakuajan päättymisestä löytyy ilmoituksesta. Ilmoituksesta löytyy myös lisätietojen antajien yhteystiedot.
Ensimmäinen kesätyö nuorelle

Kaupunki tarjoaa tänä vuonna noin 150 kesätyöpaikkaa 15–23-vuotiaille nuorille, jotka ovat
syntyneet 1.1.1999–31.12.2006 välisenä aikana. Nuoria työntekijöitä palkataan avustaviin tehtäviin ensimmäiseen kesäduuniin. Nämä nuorten kesätyöpaikat ovat haussa 9.2.–9.3.2022.
Myös nuorten kesätyöt löytyvät kaupungin verkkosivuilta www.porvoo.fi/kesatyopaikat.

Varsinkin vanhustyössä, asiakaspalvelussa ja siivoustehtävissä on hyvät mahdollisuudet saada ensimmäinen kesätyö. Viheralueilla, lastenhoidossa ja liikuntapaikoilla on paljon hakijoita ja kova kilpailu työpaikoista. Kesätyö kestää 3–4 viikkoa ja siitä saa palkkaa noin tuhat euroa.

Nuorten kesätyöt on tarkoitettu niille, jotka eivät ole aiemmin olleet kaupunkiin työsuhteessa. TET-harjoittelu ei ole este palkkaamiselle.

Kesätyöseteleillä kesätyöhön

Yksi vaihtoehto kesätyöllistymiseen on saada kesätyösetelillä tuettu työpaikka. Kesätyöseteli on kaupungin tuki paikallisille yrityksille ja yhdistyksille vuosina 2004–2006 syntyneen porvoolaisen nuoren kesätyöllistämiseen. Kesätyösetelipaikkojen työsuhteen vähimmäispituus on kaksi viikkoa ja minimipalkka 450 euroa. Kesätyöseteleitä on jaossa 150 ja niiden varausaika alkaa helmikuussa. Samana kesänä kaupungin kesätyöntekijäksi palkattua nuorta ei voi palkata kesätyösetelillä töihin.

Lisätietoa, varauslomake sekä tiedot avoimista kesätyösetelityöpaikoista löytyvät osoitteesta:
www.porvoo.fi/kesatyoseteli. Kesätyösetelistä voi kysyä myös nuorten palvelupiste Ohjaamosta.
Vuosilomasijaisia haetaan erityisesti terveyspalveluihin

Vuosilomasijaisia tarvitaan erityisesti terveystoimen yksiköihin, muun muassa Näsin kuntoutuskeskukseen, asumispalveluihin, kotihoitoon ja palveluasumiseen.

Sosiaali- ja terveystoimen tehtävissä edellytetään täyttä rokotussuojaa Covid -19 tautia vastaan tai että olet sairastanut laboratoriovarmistetusti Covid-19-taudin enintään kuusi kuukautta aikaisemmin.

Vuosilomasijaisilta ja kausityöntekijöiltä toivotaan alan opintoja ja työkokemusta, pääsääntöisesti
18 vuoden ikää sekä positiivista ja reipasta asennetta.

Duunitehdas 2022 – virtuaalinen rekrytointitapahtuma!

Itäisen Uudenmaan tunnetuin rekrytointitapahtuma Duunitehdas, www.duunitehdas.fi järjestetään jo kahdeksatta kertaa. Porvoon kaupunki on myös mukana virtuaalisessa DuuniTehdas-tapahtumassa, joka järjestetään tänä vuonna tiistaina 15. helmikuuta, Tavata-tapahtuma-alustalla. Tapahtuman tavoitteena on yhdistää työpaikat ja tekijät sekä tarjota tietoa ja vinkkejä työnhakuun. Seuraa tapahtuman päivityksiä Duunitehdas-somekanavissa.
Ohjaamosta apua kesätyön hakemiseen
Porvoon Ohjaamo auttaa ja ohjaa sinua tänäkin vuonna kesätöihin liittyvissä asioissa. Ohjaamosta saat apua esimerkiksi cv:n tekemiseen, työhakemuksen kirjoittamiseen tai kesätyöpaikkojen etsimiseen. Käymme kanssasi läpi myös oikeutesi työntekijänä.
Mikäli koronatilanne sallii, Ohjaamo tarjoaa tänäkin keväänä porvoolaisille alle 30-vuotiaille useita työllistymisetä edistäviä lyhytkorttikoulutuksia 10 euron osallistumismaksulla. Tule kysymään lisää hygienia- tai anniskelupassikoulutuksesta sekä työturvallisuus- tai tulityökorttikoulutuksesta! Koulutuksiin ilmoittaudutaan Ohjaamossa henkilökohtaisesti. Koulutuksiin mahtuu korkeintaan 30 osallistujaa ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Koulutuspäivät:
12.5. Anniskelupassikoulutus
16.3. Työturvallisuuskoulutus
19.3. Hygieniapassikoulutus, ruotsinkielinen
24.3. Tulityökorttikoulutus
26.3. Hygieniapassikoulutus, suomenkielinen

Tervetuloa Ohjaamoon, Mannerheiminkatu 20 E, ilman ajanvarausta ma-to klo 12.30–16!
Ota yhteyttä Ohjaamoon: puh. ja WhatsApp 040 676 1442, ohjaamo@porvoo.fi, Instagram @ohjaamoporvoo Facebook: Ohjaamo Porvoo/ Navigatorn

Lisätietoja:
Nuorten kesätyöpaikat: toimistosihteeri-suunnittelija Eeva Pulkkinen,
puh. 040 865 4484 tai henkilöstöjohtaja Anu Kalliosaari, puh. 040 500 8521
Kesätyösetelit: Erika Lindholm, puh. 040 611 6976
Duunitehdas: rekrytoija Annika Palmgren, puh. 040 489 9874