Siirry sisältöön

Porvoon kaupungin koronarajoituksia puretaan asteittain ja hallitusti toukokuussa

Porvoon kaupungin johtoryhmä päätti kokouksessaan torstaina 29.4. kaupungin tiloja koskevien rajoitusten purkamisesta.

Porvoon kaupungin johtoryhmä päätti kokouksessaan torstaina 29.4. kaupungin tiloja koskevien rajoitusten purkamisesta.

Tiloja avataan porrastetusti ja rajatusti terveysturvallisuusohjeita noudattaen.

–  Porvoon koronatilanne on parantunut ja tartuntojen määrä on vähentynyt, mutta olemme edelleen epidemian leviämisvaiheessa. Tilanne voi pahentua uudestaan, jos rajoituksia puretaan liian nopeasti, muistuttaa johtava lääkäri Kati Liukko.

– Seuraamme koronatilanteen kehittymistä tiiviisti. Rajoituksiin ja päivämääriin voi tulla muutoksia, mikäli epidemiatilanne muuttuu, toteaa kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula.

– Toivomme kaikki, että koronatilanne helpottuu edelleen kesää lähestyttäessä, ja voimme palata vähitellen normaalimpaan arkeen. Jokainen meistä voi vaikuttaa tähän noudattamalla voimassa olevia suosituksia. Vältetään lähikontakteja, käytetään maskeja ja huolehditaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, korostaa Jukka-Pekka Ujula.

Seuraavat toiminnat avataan 10.5. alkaen:

Toukokuun 10. päivä alkaen avataan 12–20-vuotiaiden (2001 tai myöhemmin syntyneet) harrastustoiminta ja taiteen perusopetus sisätiloissa, alle 10 hengen pienryhmissä.

Poikkeuksena yksilölajien alle 20-vuotiaat harrastajat, kuten esim. uimarit ja taitoluistelijat, jotka voivat aloittaa harjoittelun alle 10 hengen ryhmissä 3.5. alkaen esim. uimahallissa ja jäähallissa.
Muilta osin esimerkiksi uimahallia koskevat rajoitukset pysyvät voimassa.

Myös kesätoimintaa voidaan toteuttaa alle 20-vuotiaille noudattaen ohjetta harrastustoiminnasta sisätiloissa. Ulkotoiminnassa noudatetaan THL:n terveysturvallisuusohjetta.

Pääkirjaston ja lähikirjastojen (Gammelbacka, Kevätkumpu ja Kerkkoo) sekä kirjastoauton sisätilat avataan lainaustoimintaa varten. Lehtien lukusalit ovat auki ajanvarauksella toistaiseksi.

Runebergin koti ja Walter Runebergin veistoskokoelma avataan yleisölle. Ryhmäopastuksia ei järjestetä.

– Samanaikaisesti museoissa ja kirjastoissa sisällä olevien kävijöiden määrää rajataan terveysturvallisuusohjeita noudattaen. Muistutamme myös, että museoissa ja kirjastoissa on tärkeää käyttää kasvomaskia ja noudattaa kahden metrin turvaväliä, painottaa johtava lääkäri Kati Liukko.

Palvelutalojen vierailurajoituksia lievennetään 1.5. lähtien

Palvelutalojen vierailuohjeita on päivitetty ja rajoituksia lievennetään 1.5. lähtien. Aikaisempi rajoitus enintään kolmesta vieraasta/ryhmäkoti poistuu. Suositus on, että yhden asukkaan luona voi vierailla kaksi läheistä, yhden tunnin ajan. Vierailuista on sovittava etukäteen. Edelleen suositellaan, että asukkaat ja omaiset tapaavat ulkona palvelutalon piha-alueella tai tapaamistuvissa.

– Toivomme, että ohjeiden noudattamisen myötä voimme taata palvelutaloasukkaiden terveysturvallisuuden jatkossakin. Ohjeiden noudattaminen on suositeltavaa siitä huolimatta, että asukkaat ovat jo rokotettu, muistuttaa sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden keskeytyksissä olleet lasten puhe- ja toimintaterapiaryhmät jatkuvat 2–4 hengen pienryhmissä 3.5. alkaen. Asiakkaisiin ollaan yhteydessä ajanvarausten muutoksista.

Muilta osin Porvoon kaupungin tiloja ja toimintoja koskevat rajoitukset ovat voimassa toistaiseksi.