Siirry sisältöön

Porvoon koronarajoitukset jatkuvat tammikuun loppuun asti – abit lähiopetukseen 11. tammikuuta

Lukioiden kolmasluokkalaiset palaavat lähiopetukseen maanantaina 11. tammikuuta, mutta ykkös- ja kakkosluokkalaiset jatkavat edelleen etäopetuksessa. Muilta osin Porvoon koronarajoitukset jatkuvat ennallaan tammikuun loppuun asti, linjasi Porvoon kaupungin johtoryhmä kokouksessaan 7. tammikuuta.

Tämä tarkoittaa mm. sitä, että kaupungin kulttuuri- ja liikuntatilat ja uimahalli ovat edelleen kiinni, ja että kirjasto palvelee vain rajoitetusti. Kaikki voimassa olevat rajoitukset ja suositukset voi tarkistaa kaupungin nettisivuilta: www.porvoo.fi/suositukset-ja-rajoitukset

– Tartuntatilanne oli joulukuussa Porvoossa rauhallinen, mutta tammikuun ensimmäisten päivien aikana tilanne muuttui ja tartuntoja on taas ilmaantunut runsaammin, kuvaa sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen.

Aluehallintovirasto on päättänyt jatkaa yleisötilaisuuksia ja kokoontumisia koskevia rajoituksia tammikuun loppuun asti. Porvoo huomioi päätöksenteossa myös pääkaupunkiseudun ja koko Uudenmaan koronatilanteen sekä kansalliset suositukset.

– On tärkeää, että abit voivat valmistautua ylioppilaskirjoituksiin parhaalla mahdollisella tavalla, ja siksi abit palaavat lähiopetukseen jo ensi viikon alussa. Opetusjärjestelyissä noudatetaan huolellisesti koronaan liittyviä hygienia- ja turvallisuusohjeita, painottaa sivistysjohtaja Sari Gustafsson.

– Arvioimme koronatilannetta ja rajoituksia viikoittain, seuraavan kerran ensi viikon loppupuolella, kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula kertoo.