Hoppa till innehåll

Borgås coronarestriktioner fortsätter till slutet av januari – abiturienterna i närundervisning från den 11 januari

Tredje årets gymnasiestuderande återvänder till närundervisning måndagen den 11 januari. Första och andra årets studerande fortsätter i distansundervisning. I övrigt fortsätter Borgås coronarestriktioner som de är nu fram till slutet av januari. Det här beslutade Borgå stads ledningsgrupp på sitt möte den 7 januari.

Det här betyder bl.a. att stadens kultur- och idrottslokaler och simhallen fortsättningsvis är stängda och att biblioteket endast betjänar begränsat. Alla rådande restriktioner och rekommendationer finns på stadens webbsida: www.borga.fi/rekommendationer-och-begransningar

– Smittsituationen var i december lugn i Borgå men under de första dagarna i januari har situationen ändrat och fler smittor har uppdagats, beskriver social- och hälsovårdsdirektör Ann-Sofie Silvennoinen.

Regionförvaltningsverket har beslutat förlänga begränsningarna gällande offentliga tillställningar och samlingar till slutet av januari. Borgå beaktar i beslutsfattandet också huvudstadsregionens och hela Nylands koronasituation samt nationella rekommendationer.

– Det är viktig att abiturienterna kan förbereda sig till studentskrivningarna på bästa möjliga sätt och därför återvänder de till närundervisningen redan i början av nästa vecka. I undervisningsarrangemangen beaktas noggranna hygien- och säkerhetsanvisningar, understryker bildningsdirektör Sari Gustafsson.

– Vi utvärderar coronasituationen och begränsningarna veckovis, nästa gång i slutet av nästa vecka, berättar stadsdirektör Jukka-Pekka Ujula.