Siirry sisältöön

Porvoon koronarajoitusten jatkosta päätetään loppuviikosta

Porvoon kaupungin johtoryhmä kokoontui tiistaina 5. tammikuuta käymään lävitse koronatilannetta. Johtoryhmä linjasi eräitä yksityiskohtia, mutta rajoitusten jatkosta 10. tammikuuta jälkeen päätetään ja tiedotetaan kokonaisuudessaan loppuviikosta.

Porvoon kaupungin johtoryhmä kokoontui tiistaina 5. tammikuuta käymään lävitse koronatilannetta. Johtoryhmä linjasi eräitä yksityiskohtia, mutta rajoitusten jatkosta 10. tammikuuta jälkeen päätetään ja tiedotetaan kokonaisuudessaan loppuviikosta.

– Keskustelimme tänään pitkään lasten ja nuorten harrastustoiminnan ja aktiiviurheilun rajoituksista kaupungissa. Tilanteen pitkittyessä olisi tärkeää mahdollistaa terveyttä ja hyvinvointia edistävää toimintaa. Toisaalta nämä rajoitukset ovat osaltaan vähentäneet ihmisten välisiä kontakteja huomattavasti ja auttaneet pitämään Porvoon koronatilanteen rauhallisena. Etenemme asiassa terveys ja turvallisuus edellä, kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula toteaa.

– Seuraamme pääkaupunkiseudun ja koko Uudenmaan tilannetta sekä kansallisia suosituksia. Tartuntatilanne on ollut Porvoossa rauhallinen, mutta tilanne voi muuttua hyvin nopeasti. Toistaiseksi emme vielä tiedä joulun ja uudenvuoden kohtaamisten vaikutuksia koronatartuntojen leviämiseen, ja lähiviikot ovat ratkaisevia sen osalta. Myöskään virusmuunnoksen vaikutuksia ei ole ollut mahdollista vielä arvioida, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen kertoo.

Johtoryhmä linjasi eräitä yksityiskohtia

Johtoryhmä päätti, että jäävuoroja pallokentän tekojääkaukaloon voidaan myöntää harkitusti jääurheiluseuroille Hunters Juniors ja Porvoon Taitoluistelijat alle 20-vuotiaiden harjoituksia varten. Myös Kokonniemen tekonurmelle myönnetään lisävuoroja jalkapalloseuroille alle 20-vuotiaiden harjoituksia varten.

– Tällä ratkaisulla pyrimme tukemaan lasten ja nuorten harrastuksen jatkumista lajeissa, joita voidaan hyvistä talviolosuhteista johtuen nyt harrastaa myös ulkona. Vuoroja myönnetään kuitenkin harkitusti siten, että yleisöluisteluvuoroja on edelleen paljon. Lisäksi saamme lähiaikoina auki muitakin luistelukenttiä yleisöluistelua varten ja myös hiihtomahdollisuudet paranevat koko ajan. Kannustammekin kaikkia omatoimiseen liikuntaan ulkona, sivistysjohtaja Sari Gustafsson sanoo.

Johtoryhmä totesi myös, että Omenamäen palvelutalon ja palveluneuvonta Ruorin rajoitukset jatkuvat toistaiseksi. Lisäksi johtoryhmä linjasi, että kaikessa asioinnissa kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluissa on toistaiseksi voimassa vahva kasvomaskisuositus. Palvelutaloissa kasvomaskin käyttöä edellytetään edelleen kaikilta yli 7-vuotialta vierailta.

Koronarokotuksia annetaan sitä mukaa, kun rokotteita saapuu

Johtoryhmä sai tilannekatsauksen Porvoon koronarokotusten suunnittelusta. Porvoo aloittaa koronarokotukset 11. tammikuuta rokottamalla henkilökuntaa, joka työskentelee koronapotilaiden tai mahdollisesti tartunnan saaneiden parissa. Lisäksi palvelutalojen asiakkaiden rokotukset käynnistyvät mahdollisesti jo ensi viikolla. Yli 80-vuotiaiden rokotukset päästään näillä näkymin aloittamaan tammikuun loppupuolella.

– Sekä ensimmäisten rokotettavien ryhmien että myöhempien massarokotuksien suunnittelu on käynnissä. Kaikki saapuvat rokotteet annetaan mahdollisimman nopealla aikataululla. Vielä ei kuitenkaan tiedetä, milloin saamme niin suuria määriä, että kuntalaisten massarokotukset saadaan käyntiin, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen kertoo.

Eri ryhmien rokotuksista tiedotetaan tarkemmin aikataulujen varmistuttua.