Siirry sisältöön

Porvoon koronarokotukset etenevät

Porvoossa ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut yli 62 prosenttia asukkaista, ja toisen rokoteannoksen on saanut yli 11 prosenttia. Myös viimeisenä aloitetun ikäryhmän, eli 16–29 vuotiaiden, osuus ensimmäisen rokoteannoksen saaneista on noin 50 prosenttia.

Porvoossa ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut yli 62 prosenttia asukkaista, ja toisen rokoteannoksen on saanut yli 11 prosenttia. Myös viimeisenä aloitetun ikäryhmän, eli 16–29 vuotiaiden, osuus ensimmäisen rokoteannoksen saaneista on noin 50 prosenttia.

Perutut rokotukset annetaan tällä ja ensi viikolla

Jääkaapin rikkoutumisen vuoksi maanantailta 14. kesäkuuta peruttiin yhteensä noin 350 rokotusaikaa. Uudet rokotusajat on järjestetty tälle ja ensi viikolle. Viimeiset tekstiviestit uudesta ajasta lähetetään tänään keskiviikkona 16. kesäkuuta.

– Olemme kehittäneet edelleen rokotteiden säilyvyyden varmistamista. Tilassa on nyt kaksi jääkaappia, joiden käynti varmistetaan hälytysjärjestelmällä siten, että hälytykset ohjautuvat vartijalle ja edelleen rokotevastuussa oleville henkilöille ympäri vuorokauden, kehittämisjohtaja Katja Blomberg kertoo.

Rokotusaikojen siirtäminen on ongelmallista

Lähtökohtaisesti rokotusajat on annettu sen mukaan, miten paljon rokotteita kyseisille viikoille tai päiville on saatavilla. Kun kaikki ajat on varattu, rokotusajan siirtäminen on ongelmallista.

– Jos joku peruu rokotusaikansa, vapautuu yksittäinen aika, johon joku muu voi siirtää aikansa, jos sattuu juuri sillä hetkellä olemaan sähköisessä palvelussa. Myöskään puhelinpalvelulla ei ole ylimääräisiä aikoja, joihin rokotusaikoja voisi siirtää, Blomberg toteaa.

Puhelinpalvelussa on tällä hetkellä 200 puhelua jonossa, ja suuri osa puheluista koskee rokotusajan siirtämistä. Puhelinjonoa puretaan päivittäin, mutta viiveellä.

– Toivomme, että kaikki pyrkivät sitoutumaan rokotusaikaansa, koska aikojen siirtäminen on haastavaa. Jos rokotukseen ei jostain syystä pääse, aika täytyy tietenkin perua. Järjestämme uuden ajan, mutta sitä voi joutua odottamaan, Blomberg pahoittelee.

Uusia rokotusaikoja annetaan tällä hetkellä heinäkuulle

Seuraavat vapaat ajat ensimmäiseen rokoteannokseen ovat 7. heinäkuuta alkavalle viikolle. Rokotuksia ei anneta Porvoossa viikolla 26, kun Taidetehdas on Avantin Suvisoiton käytössä.

Ajanvaraus tehdään ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi

  • Ajanvaraukseen tunnistaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  • Jos vapaita rokotusaikoja ei näy, täytyy palveluun palata uudelleen myöhemmin. 
  • Myös tehosterokoteaika varataan samalla kertaa kuin ensimmäinen rokotusaika.
  • Palvelussa voi myös varata ajan toisen puolesta, jos siihen on virallinen valtuutus, joka tehdään Suomi.fi -palvelussa

Jos sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollinen, rokotusajan saa myös puhelimitse. Ajanvarausnumero on 040 145 5000. Puhelimessa on takaisinsoittopalvelu. Soita vain kerran ja odota takaisinsoittoa.