Siirry sisältöön

Porvoon Linnajoen koulussa koronavirustartunta

Porvoon Linnajoen koulun oppilaalla on todettu koronavirustartunta. Terveydenhuoltoviranomaiset seuraavat tartunnan saaneen vointia, ja hänet on määrätty eristykseen kotiinsa.

Porvoon Linnajoen koulun oppilaalla on todettu koronavirustartunta. Terveydenhuoltoviranomaiset seuraavat tartunnan saaneen vointia, ja hänet on määrätty eristykseen kotiinsa.

Tartunnalle on altistunut 17 oppilasta ja 4 koulun opettajaa. Kaikki altistuneet opettajat sekä altistuneiden oppilaiden huoltajat ovat saaneet asiasta tiedon, ja altistuneet on määrätty kotikaranteeniin. Jos yhteydenottoa ei ole tullut, ei oppilaalla tai henkilökunnan jäsenellä ole ollut kontaktia tartunnan saaneeseen.

Linnajoen koulun muut luokat jatkavat maanantaina koulun käymistä lukujärjestyksen mukaisesti noudattaen aikaisemmin annettuja turva- ja hygieniaohjeita. Karanteeniin määrätyt oppilaat siirtyvät etäopetukseen tartuntatautilain nojalla. Karanteeniin määrätyt opettajat huolehtivat etäopetuksesta. Oppilaat saavat lisää ohjeita Wilman kautta viimeistään maanantaina aamulla.

Linnajoen koulussa tehdään ylimääräinen siivous viikonlopun aikana. Turva- ja hygieniaohjeet kerrataan heti maanantaina aamulla sekä henkilökunnan että oppilaiden kanssa. Myös huoltajien olisi hyvä korostaa lapsilleen ohjeiden noudattamisen tärkeyttä. Oppilashuollon henkilökunta, psykologi ja kuraattori tarjoavat tarvittaessa tukea oppilaille ja henkilökunnalle.

Linnajoen koulussa käy koulua noin 550 oppilasta 7.-9. luokilla. Koulussa on järjestetty lähiopetusta 14. toukokuuta alkaen opetushallituksen ohjeiden mukaisesti, niin että lähikontaktien määrä on pyritty minimoimaan. Luokkia opetetaan vain yhdessä luokkahuoneessa, ja ruokailu ja välitunnit on porrastettu.

– Koronatilanne on ollut Porvoossa hyvä, mutta parin viime viikon aikana tilanne on alkanut muuttua, ja tartunnat ja erityisesti altistuneiden määrä ovat lisääntyneet aikaisempaa nopeammin, kertoo johtava lääkäri Kati Liukko. 

– Korona ei ole mennyt ohi, vaikka rajoitustoimia on nyt alettu purkaa. On erittäin tärkeää, että muistamme edelleen noudattaa hyvää käsihygieniaa sekä yskimistä, turvavälejä ja kokoontumisia koskevia ohjeita, painottaa sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen.

Porvoossa on todettu tähän mennessä yhteensä 53 koronatartuntaa, ja näistä yli 30 jo parantunut.