Siirry sisältöön

Porvoon taidekoulu 35 vuotta – juhlat verkossa!

Porvoon taidekoulu viettää tänä vuonna 35-vuotisen toimintansa juhlavuotta.

Porvoon taidekoulu viettää tänä vuonna 35-vuotisen toimintansa juhlavuotta.

– Juhlat oli alun perin tarkoitus viettää Galleria Vanhassa Kappalaisentalossa näyttelyn merkeissä, mutta koronatilanteen vuoksi kevään opetus muuttui maaliskuun puolivälissä etäopiskeluksi ja juhlanäyttely siirtyi verkkoon, kertoo rehtori Leena Stolzmann.

Näyttely on avoinna osoitteess: www.porvoontaidekoulu.com

Kevätnäyttely esittelee runsaan ja värikkään kattauksen taidekoulussa ja kuvismuskariryhmissä lukuvuoden 2019–2020 aikana syntyneitä oppilastöitä. Näyttely on samalla läpileikkaus Porvoon taidekoulun opetukseen.

– Kun koronatilanne iski Suomeen, olimme kovalla tohinalla kokoamassa taidekoulun juhlanäyttelyä Galleria Kappalaisentaloon. Sinne oli tulossa monenlaisia töitä siitä laajasta kirjosta aiheita ja tekniikoita, joiden parissa taidekoulun eri-ikäiset lapset, nuoret ja aikuisetkin ovat tämän lukuvuoden aikana työskennelleet: maalauksia, piirustuksia, veistoksia, valokuvia, kuvankäsittelytöitä ja animaatioita. Näyttelytöitä valitessa runsaudesta ei ollut pulaa! kertoo kuvataideopettaja Anne Niskala.

– Nyt taidekoulun kevätnäyttely järjestetään verkkogalleriassa vähintään yhtä runsaana. Siellä on oppilastöitä viime syksyltä ja tämän vuoden alusta. Näyttelyssä voi tutustua myös kolmen taidekoulun päättötyön tekijän, Lempi Naumasen ja Annika Studen ja Linda Frantzin teoksiin.
Porvoon taidekoulussa opiskelee kaikkiaan noin 750 iältään 1–19-vuotiasta lasta ja nuorta Porvoon ja Sipoon toimipisteissä. Verkkonäyttelyn teokset on jaettu ikäryhmittäin sekä opetusryhmän nimen mukaan. Kaikki taidekoulun ryhmät siirtyivät etäopetukseen maaliskuussa. Etäopetuksessa syntyneitä töitä esitellään verkkonäyttelyn Poikkeustila-osiossa.

– Oppilaat ovat tehneet haastavassa tilanteessa upeita ja oivaltavia teoksia. Usein etätehtävät ovat vieneet tekijänsä ulos luontoon, kevättä ja kotiseudun maisemia tarkkailemaan. Teoksia on tehty muun muassa kotoa löytyneistä materiaaleista. Pienimpien oppilaiden vanhemmat ovat hienosti avustaneet töiden kuvaamisessa ja lähettämisessä, kertoo kuvataideopettaja Anne Niskala.

– Tämä lukuvuosi jää varmasti mieleemme monella tavalla. Ensiksi oli taidekoulun muutto ja sitten korona. Etäopetus on tuonut taidekoulun entistä tiiviimmin koteihin, ja etenkin pienimpien oppilaiden ohjaus on varmasti teettänyt ylimääräistä työtä myös vanhemmilla. Me taidekoulussa haluammekin kiittää kaikkia oppilaita ja heidän kotiväkeään koko lukuvuodesta sekä kärsivällisyydestä ja ymmärryksestä muutosten keskellä. Juhlitaan nyt siis yhdessä ja mennään valoa ja iloa kohti! kiittää Leena Stolzmann.

Lisätietoja:
rehtori Leena Stolzmann
puh. 0400 880 526
leena.stolzmann@porvoo.fi