Siirry sisältöön
korona -

Rajoituksia sisäliikunta- ja yleisötilojen käyttöön myös Porvoossa 28.12.2021 alkaen, yleisötilaisuudet kielletään kokonaan sisätiloissa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on 23. joulukuuta antamallaan päätöksellään kiristänyt Uudenmaan alueen kokoontumisrajoituksia. Kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään henkilömäärästä riippumatta kolmeksi viikoksi ajalla 28.12.2021–17.1.2022. Rajoituksista ei voi vapautua käyttämällä koronapassia.

Lisäksi alueelle on annettu tartuntalain pykälän 58 g mukainen määräys, joka rajoittaa tiettyjen asiakas- ja yleisötilojen käyttämistä 28.12.2021–10.1.2022. Määräys rajoittaa seuraavien julkisten ja yksityisten toimijoiden urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevat tilojen käyttöä:

  • joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat
  • yleiset saunat sekä uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat
  • tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat
  • huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat
  • sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat
  • kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.


Tiloja saa käyttää vain vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan sekä lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen, kuten lääkinnälliseen kuntoutukseen.

Päätös ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa. Rajoituksista ei voi vapautua käyttämällä koronapassia.

Uimahalli ja sisäliikuntatilat vain lasten ja nuorten käytössä ohjattuun harrastustoimintaan

– Omikronmuunnoksen herkän tartuttavuuden vuoksi voimakkaat rajoitustoimet ovat tarpeen myös Porvoossa, kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula sanoo.

Porvoon kaupungin johtoryhmä linjasi kokouksessaan torstaina 23. joulukuuta, että Porvoon kaupungin sisäliikuntatiloja ja uimahallia saa 28.12.2021–10.1.2022 käyttää vain lasten ja nuorten (vuonna 2004 syntyneet ja sitä nuoremmat) ohjattuun harrastustoimintaan, ammattiurheiluun sekä lakisääteisten palveluiden toteuttamiseen (esimerkiksi Kela-kuntoutus). AVIn päätös koskee myös yksityisiä toimijoita ja seuroja.

Musiikkiopisto, Taidekoulu ja kansalaisopisto KoMbi siirtyvät etäopetukseen aikuisten opetuksen osalta 16.1.2022 saakka. Tämä ei kuitenkaan koske välttämätöntä lähiopetusta, kuten esimerkiksi maahanmuuttajien luku- ja kirjoitustaidon opetusta.

Joulurauha verkossa

Porvoon kaupunki rauhoittuu jouluaattona joulunviettoon. Perinteinen joulurauhan julistus julkaistaan kaupungin YouTube-kanavalla klo 16. Linkki sivulle löytyy osoitteesta: www.porvoo.fi/joulurauha

– Toivotan kaikille Porvoon kaupungin asukkaille rauhallista ja rentouttavaa joulunaikaa. Vietetään joulua turvallisesti, kaupunginjohtaja Ujula toteaa.