Siirry sisältöön

Rokotusaikoja tällä viikolla myös iltaisin tiistaina ja torstaina

Koronarokotuksia annetaan tällä viikolla myös iltaisin tiistaina ja torstaina.

Koronarokotuksia annetaan tällä viikolla myös iltaisin tiistaina ja torstaina.

Rokotusaikoja on vapaana tälle viikolle kaikille rokotusvuorossa oleville ryhmille eli kaikille yli 65-vuotiaille ja alle 65-vuotialle sairautensa perusteella riskiryhmiin kuuluville. Ilta-aikoja on vain Pfizer Biontechin rokotteelle. Tiistain ilta-ajat on avattu varattavaksi ja torstain ilta-ajat avataan varattavaksi tiistain aikana.

– Riskiryhmiin kuuluvissa on pääosin työikäisiä, joten rokotus ilta-aikaan voi olla helpompi sovittaa työpäivän aikatauluun. Sähköinen ajanvaraus on ketterin asiakkaalle. Myös puhelinajanvarauksen tilanne on nyt hyvä ja saamme puhelut soitettua pääsääntöisesti muutamassa päivässä. Jos on odottanut soittoa yli viikon, täytyy soittaa uudelleen. Tiedämme, että ruuhkaisimpina hetkinä kaikki puhelut eivät ole rekisteröityneet, kehittämisjohtaja Katja Blomberg kertoo.

– Toivomme edelleen, että rokotusvuorossa olevat henkilöt hakeutuvat aktiivisesti koronarokotukseen. Olemme saaneet rokotteet Porvooseen juuri heitä varten, joten emme vielä avaa rokotusaikoja seuraaville ikäryhmille, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen kertoo.

– Jos rokotusaikoja on jäämässä yhdeltä päivältä tyhjäksi, voimme yleensä siirtää ajat seuraaville päiville. Pfizer Biontechin rokotteen säilyvyysaika on lyhyt, joten seuraamme ajanvaraustilannetta tarkasti. Tarvittaessa annamme rokotteita esimerkiksi osastoilla oleville potilaille tai rokotusvuorossa olevalle henkilökunnalle. HUS-alueella voimme myös tarjota rokotteita muille kunnille, mutta tällaiseen tilanteeseen emme ole kuitenkaan joutuneet, Silvennoinen jatkaa.

Rokotuksissa noudatetaan kansallista rokotusjärjestystä

Porvoon kaupunki noudattaa THL:n linjaamaa kansallista rokotusjärjestystä. Rokotusjärjestys määrittelee esimerkiksi sen, ketkä kuuluvat riskiryhmiin tai kriittiseen henkilöstöön.

Porvoo odottaa valtakunnallista ohjetta niiden asukkaiden osalta, jotka saivat ensimmäisen annoksen Astra Zeneca-rokotetta ennen sen rajoittamista 65 vuotta täyttäneisiin.

Ajanvaraus rokotukseen sähköisesti tai puhelimitse

Sähköinen ajanvaraus osoitteessa koronarokotusaika.fi on nopein tapa varata aika, sillä ajan voi saada jopa samalle päivälle. He, jotka eivät voi käyttää sähköistä palvelua, voivat varata ajan puhelimitse numerosta 040 145 5000.