Hoppa till innehåll

Vaccinationstider den här veckan också på tisdag och torsdag kväll

Coronavaccinationer ges den här veckan också kvällstid på tisdag och torsdag.

Coronavaccinationer ges den här veckan också kvällstid på tisdag och torsdag.

Den här veckan finns lediga vaccinationstider för alla som är i vaccinationstur, dvs. alla över 65-åriga och de som på grund av sjukdom hör till riskgrupper. Kvällstider finns endast för Pfizer Biontechs vaccin. Tisdagens kvällstider har öppnats för bokning och torsdagens kvällstider öppnas under tisdagen.

– I riskgrupperna är många i arbetsför ålder så kvällstiderna kan vara lättare att passa in i arbetsdagen. Den elektroniska tidsbokningen är smidigast för kunden. Också situationen med telefonkön är för tillfället bra och vi lyckas i huvudsak ringa inom ett par dagar. Om man har väntat i över en vecka på att bli uppringd måste man ringa på nytt. Vi vet att en del samtal inte har registrerats då det har varit rusning i telefontjänsten, berättar utvecklingsdirektör Katja Blomberg.

– Vi önskar fortsättningsvis att de som är i vaccinationstur söker sig aktivt till coronavaccination. Vi har fått vaccinerna till Borgå just för dem och kan därför inte ännu öppna vaccinationstider för följande åldersgrupper, berättar social- och hälsovårdsdirektör Ann-Sofie Silvennoinen.

– Om vaccinationstiderna för en dag inte blir bokade kan vi för det mesta flytta fram tiderna till följande dagar. Pfizer Biontechs vaccin har en kort hållbarhetstid, så vi följer noggrant med bokningssituationen. Vid behov ger vi vaccin till exempel till patienter på avdelningarna eller till personal som är i vaccinationstur. Inom HUS-området kan vi också erbjuda vaccin till andra kommuner men i en sådan situation har vi inte ännu varit, fortsätter Silvennoinen.

Vaccinationerna följer den nationella vaccinationsordningen

Borgå stad följer den nationella vaccinationsordningen, vars linjer har dragits upp av Institutet för hälsa och välfärd (THL). Vaccinationsordningen definierar till exempel vilka personer som hör till en riskgrupp eller är kritisk personal.

Borgå väntar på nationella instruktioner för hur vaccineringarna fortsätter för de personer som fick den första dosen av vaccinet Astra Zeneca innan det begränsades till personer som har fyllt 65.

Tidsbeställning elektroniskt eller per telefon

Den elektroniska tidsbeställningen på adressen coronavaccinbokning.fi är snabbast, eftersom man kan boka tid till och med till samma dag. De som inte har möjlighet att använda den elektroniska tjänsten kan boka tid per telefon på numret 040 145 5000.