Siirry sisältöön

Runo-hotellille tutkitaan laajennusmahdollisuuksia

Vanhaan Porvooseen valmistellaan asemakaavamuutosta. Tavoitteena on parhaillaan ns. Valtimon taloon rakennettavan Runo-hotellin käyttötarkoituksen muutos.

Vanhaan Porvooseen valmistellaan asemakaavamuutosta. Tavoitteena on parhaillaan ns. Valtimon taloon rakennettavan Runo-hotellin käyttötarkoituksen muutos.

Käyttötarkoituksen muutoksen myötä rakennusta voi käyttää hotelli- ja liiketilakäyttöön mutta ei pysyvään asumiseen. Hotelliyrittäjät ovat toivoneet mahdollisuutta toiminnan laajentamiseen. Laajennusmahdollisuuksia tutkitaan hotellin ullakkokerrokseen rakennuksen osittaisella korottamisella. Lisäksi tontin 2 Vuorikadun puoleiselle osalle tutkitaan uudisrakennusta.

Vanhaa Porvoota koskeva asemakaavan muutos nähtävillä

Hanketta koskeva asemakaavaluonnos, joka käsittää Vanhan Porvoon korttelin 1303 tontit 1 ja 2, on nähtävillä 20. tammikuuta – 26. helmikuuta 2021 kaupungin verkkosivuilla www.porvoo.fi/543-vanha-porvoo-1303  sekä palvelupiste Kompassissa. Korona-rajoitusten aikana kaavaan voi käydä tutustumassa Kompassissa vain ajanvarauksella. Mielipiteitä voi jättää kirjallisena Kompassiin kirjekuoressa tai sähköpostilla 26. helmikuuta mennessä. Kuoreen tai viestikenttään tulee laittaa merkintä ”AK 543 Vanha Porvoo 1303”.

Vuorovaikutustilaisuus verkossa 3. helmikuuta 2021

Hanketta ja vuorovaikutusmahdollisuuksia esitellään 3. helmikuuta 2021, kello 17.00–18.30 verkossa pidettävässä vuorovaikutustilaisuudessa. Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään 1. helmikuuta.

Tilaisuuteen voivat ilmoittautua kaikki asiasta kiinnostuneet. Linkki ilmoittautumiseen löytyy sivulta www.porvoo.fi/543-vanha-porvoo-1303. Tilaisuus järjestetään Teams-kokoussovelluksen avulla. Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostiin linkki, jota klikkaamalla voi osallistua kokoukseen ilman erillistä tietokoneelle ladattavaa sovellusta. Ilmoittautumissivulta löytyy ohjeita Teamsin käyttämiseen.

Lisätietoja
kaupunkisuunnittelupäällikkö Dan Mollgren,
puh. 040 623 2614,
dan.mollgren@porvoo.fi

kaavoitusarkkitehti Emilia Saatsi,
puh. 040 489 5749,
emilia.saatsi@porvoo.fi