Siirry sisältöön

Salibandyjoukkue altistui koronavirustartunnalle

Lisäys tiedotteeseen 15.10.2020: Porvoossa on todettu neljä koronavirustartuntaa, Lyceiparkens skolan ja Linnankosken lukion oppilaita ja henkilöstöä karanteeniin

Porvoossa todettiin torstaina 15. lokakuuta neljä koronavirustartuntaa. Tartunnan saaneet ovat kotihoidossa, ja heidät on määrätty eristykseen.

Yksi tartunnan saaneista on osallistunut lauantaina 10. ja sunnuntaina 11. lokakuuta salibandyotteluihin Askolassa ja Tuusulassa. Sairastuneen oma porvoolainen juniorijoukkue on altistunut tartunnalle viikonlopun aikana, joten noin 30 henkilöä asetetaan kotikaranteeniin. Altistuneiden perheisiin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti.

– Kyseessä on jatkotartunta, joka liittyy porvoolaisessa salibandyseurassa aiemmin havaittuun tartuntaan. Tapaus liittyy myös Lyceiparkens skolassa tapahtuneeseen altistumiseen, kertoo ylilääkäri Susanna Varilo.

Porvoolaisjoukkue pelasi viikonloppuna otteluita, joissa vastustajina oli joukkueita Keravalta, Loviisasta, Vantaalta ja Järvenpäästä, joten vastustajajoukkueiden pelaajat ovat myös altistuneet tartunnalle. Kuntien terveydenhuoltoviranomaiset ovat yhteydessä oman kuntansa altistuneisiin ja ohjeistavat heitä eteenpäin.

– Karanteeniin asettaminen on tärkeä toimenpide tartuntaketjujen katkaisemisessa. Toivomme huolellisuutta karanteenin noudattamiseen, vaikka kotona oleskelu voi oireettomana tuntua turhauttavalta, sanoo sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen.

Virallinen karanteeniaika on tällä hetkellä 10 päivää.