Siirry sisältöön

Todistuksen koronavirusrokotuksesta voi tulostaa itse Omakannasta

Todistukset koronarokotuksesta, viimeisestä koronatestituloksesta ja sairastetusta koronavirustaudista löytyvät Omakannasta, josta ne voi itse tulostaa tai ladata sähköisesti.

Todistukset koronarokotuksesta, viimeisestä koronatestituloksesta ja sairastetusta koronavirustaudista löytyvät Omakannasta, josta ne voi itse tulostaa tai ladata sähköisesti.

Rokotustiedot siirtyvät Omakantaan noin viikon kuluessa rokotuksesta.

 – Rokotustodistuksen saa ensisijaisesti kirjautumalla sisään Omakantaan, esimerkiksi pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Mutta jos tunnuksia ei ole, todistuksen saa myös paperitulosteena Näsin terveysasemalta, kehittämisjohtaja Katja Blomberg sanoo.

Soita aina ensin ja pyydä todistuksen tulostamista

Mikäli todistuksen tarvitsee Näsin terveysasemalta, asiakas voi soittaa rokotelinjalle numeroon 040 145 5000 ja pyytää todistusta itselleen. Numerossa on takaisinsoittopalvelu.

– Todistuksen voi noutaa henkilökorttia vastaan infosta. Aina pitäisi muistaa soittaa ensin, muuten asiakaspalvelu ruuhkautuu terveysasemalla, Blomberg muistuttaa.

Alaikäisen koronatodistus:

Huoltaja voi hakea alaikäisen, 12–17-vuotiaan rokotustodistuksen yhdessä lapsen kanssa tai täyttämällä puolesta asiointi -lomakkeen. Lapsi voi myös hakea todistuksen itse. Lapsen rokotustieto voidaan myös pyynnöstä laittaa näkyville huoltajan Omakantaan. 

12–17-vuotiaiden rokotustodistus:

  • lapsi voi itse hakea/huoltaja mukana
  • huoltaja voi hakea ilman lasta täyttämällä puolesta asioinnin tai ottamalla mukaan oman ja lapsen Kela-kortti/vastaava henkilökortti.
  • 12–17-vuotiaiden rokotustieto voidaan myös pyynnöstä laittaa näkyville huoltajan Omakantaan: koskee vain koronarokotusta
  • huoltaja voi laittaa pyynnön koronarokotukset@porvoo.fi sähköpostiin (lapsen nimi, syntymäaika ja rokotuspäivämäärä sekä huoltajan puhelinnumero). Tietoturvasyistä ei koskaan koko henkilötunnusta.