Siirry sisältöön

Uusi koronavirustartunta Strömborgska skolanissa

Yhtenäiskoulu Strömborgska skolanissa on todettu toinen koronavirustartunta. Tartunnan saanut on kotihoidossa, ja hänet on määrätty eristykseen. Tartunta ei ole samaa tartuntaketjua kuin keskiviikkona 25. marraskuuta tiedotettu tartunta.

Tartunnalle on altistunut 16 yläkoulun oppilasta. Altistuneille on ilmoitettu tilanteesta koulussa ja heidän huoltajilleen Wilma-viestillä. Jos yhteydenottoa ei ole tullut, ei kontaktia tartunnan saaneeseen ole ollut. Terveydenhuoltoviranomaiset ottavat yhteyttä henkilökohtaisesti altistuneiden huoltajiin viimeistään perjantaina 27. marraskuuta. Altistuneet määrätään kotikaranteeniin, ja he saavat karanteeniohjeet.

– Nämä altistumiset tapahtuivat ennen kuin kasvomaskit saatiin laajasti käyttöön yläkoulujen oppilaille. Nyt oppilaat käyttävät maskeja, joten mahdolliset tartunnat yläkouluissa eivät jatkossa johda näin laajoihin karanteeneihin, tartuntataudeista vastaava lääkäri Jeff Westerlund kertoo.

Altistuneiden henkilöiden perheenjäseniä ei määrätä karanteeniin, koska he eivät ole olleet tekemisissä tartunnan saaneen kanssa. Karanteeniin määrättyjen lasten ja nuorten sisarukset voivat mennä kouluun ja päiväkotiin.

Koulutoiminta jatkuu muilta osin lukujärjestyksen mukaisesti noudattaen aikaisemmin annettuja turva- ja hygieniaohjeita.