Siirry sisältöön

Uusia koronasuosituksia ja rajoituksia Porvooseen

Porvoon kaupungin johtoryhmä päätti maanantaina 23. marraskuuta tiukentaa koronaan liittyviä suosituksista ja rajoituksia.

Porvoon kaupungin johtoryhmä päätti maanantaina 23. marraskuuta tiukentaa koronaan liittyviä suosituksista ja rajoituksia.

–  Koronatilanne on huolestuttava Uudellamaalla, erityisesti pääkaupunkiseudulla. Pyrimme toimimaan ennakoivasti, vähentämään sosiaalisia kontakteja ja hillitsemään koronan leviämistä Porvoossa, kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula toteaa.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminta keskeytetään

Porvoon kaupunki keskeyttää kaiken yli 20-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminnan kaupungin hallinnoimissa sisätiloissa tiistaista 24. marraskuuta alkaen kolmeksi viikoksi 13. joulukuuta saakka. Tämä tarkoittaa muun muassa liikunta-, musiikki-, käsityö- ja muita harrastusryhmiä.

Kaupungin omassa toiminnassa keskeytetään yli 20-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta muun muassa kansalaisopistossa, liikunta- ja kulttuuripalveluissa. Ryhmäharrastustoiminnan asiakkaille tiedotetaan muutoksista mahdollisimman pian.

Myöskään aikuisten liikuntaharrastusjoukkueiden välisiä otteluita, kilpailuita tai alueellista sarjatoimintaa ei järjestetä samana ajanjaksona. Kaupunki edellyttää, että myös seurat keskeyttävät kaupungin tiloissa yli 20-vuotiaiden harrastustoiminnan kyseiseltä ajalta. Jos seura ei käytä harjoitusaikoja muulle toiminnalle, harjoitusvuorot voi peruuttaa, eikä kaupunki peri niistä vuokraa.

Rajoitukset eivät koske yksilö- ja ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja I-divisioonan tasoista kilpailutoimintaa ja kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua. 

Yksityisten toimijoiden ja yhdistysten suositellaan noudattavan samoja rajoituksia.

Uimahalli, kirjasto ja jäähalli

Uimahallin kävijämäärä rajoitetaan puoleen ja pukukaapeista puolet suljetaan. Lisäksi kirjastoissa vähennetään opintosalien paikkoja. Rajoitukset tulevat voimaan tiistaina 24. marraskuuta, ja ne ovat voimassa toistaiseksi.

Jäähallin yleisöluisteluvuorot perutaan 13. joulukuuta asti. 

Lukiot siirtyvät osittaiseen etäopetukseen 

Lukiot siirtyvät osittaiseen etäopetukseen 30. marraskuuta alkaen niin, että yksi vuosiluokka kerrallaan on etäopetuksessa.

Yksityistilaisuuksien järjestäminen

Porvoon kaupunki kehottaa noudattamaan harkintaa ja pidättyväisyyttä yksityistilaisuuksien järjestämisessä ja suosittelee, ettei yli 10 hengen yksityistilaisuuksia järjestetä lainkaan. Suositus koskee myös syksyn ylioppilasjuhlia, perhe- ja sukutilaisuuksia ja joulun ajan juhlia. Suositus on voimassa toistaiseksi. 

Palvelutalojen vierailuohje

Kaupunki on tarkentanut palvelutalojen vierailuohjetta. Toistaiseksi asukasta saa tulla tapaamaan yksi vierailija kerrallaan ja yksikössä voi kerrallaan olla vain kolme vierailijaa.

Kasvomaskien käyttö

Porvoon kaupunki on suositellut jo aikaisemmin etätyötä kaikille, joille se vain on mahdollista. Kaupunki suosittelee lisäksi toistaiseksi kasvomaskin käyttöä kaikille lähityössä oleville kaikissa kohtaamisissa ja työpaikalla liikuttaessa. Suositus koskee niin yksityisen kuin julkisen sektorin työpaikkoja.

Kasvomaskisuositus laajenee kouluissa ja varhaiskasvatuksessa

Kasvomaskien käyttösuositusta laajennetaan yläkouluissa, alakouluissa ja varhaiskasvatuksessa. Yläkouluissa maskeja suositellaan henkilökunnan lisäksi myös oppilaille. Lisäksi kasvomaskeja suositellaan alakoulujen henkilökunnalle. Yläkoululaisille kaupunki tarjoaa maskit, mutta myös omia kasvomaskeja voi käyttää. Käyttö aloitetaan kertakäyttömaskeilla, mutta myös oppilaille tulee käyttöön kangasmaskit, jotka pestään keskitetysti.

Varhaiskasvatuksen henkilöstölle suositellaan kasvomaskin käyttöä sisätiloissa mahdollisuuksien mukaan. Maskin käyttöä suositellaan erityisesti työssään eri paikoissa kiertäville henkilöille kuten sijaisille, päiväkotiapulaisille, päiväkodin johtajille, työharjoittelijoille ja työssäoppijoille. Suositus koskee myös yksityisiä päiväkoteja.

Kasvomaskisuositukset otetaan käyttöön kouluissa ja varhaiskasvatuksessa tällä viikolla mahdollisimman nopeasti. Kasvomaskisuosituksia ei tarvitse noudattaa, jos sille on terveydellinen este. Kaupunki on hankkinut kasvomaskit työntekijöilleen ja ohjeistaa henkilöstöä maskien ja muiden suojavälineiden käytössä. Myös omaa kasvomaskia voi käyttää.

Tietoa jo aikaisemmin annetuista kasvomaskisuosituksista ja muista koronaan liittyvistä ohjeista löytyy kaupungin verkkosivustolta: www.porvoo.fi/korona