Siirry sisältöön

Veckjärven leirintäalueen asemakaavahankkeeseen liittyvä asukaskysely on auennut

Staffaksentien eteläpuoleiseen laaksoon on voimassa olevassa yleiskaavassa merkitty mahdollisuus sijoittaa alueelle leirintäalue. Porvoon kaupunki on aloittanut asemakaavatyön, jossa tätä mahdollisuutta tutkitaan. Osana taustietojen keruuta on avattu asukaskysely, johon voi vastata 15. joulukuuta asti.

Veckjärven leirintäalueen asemakaavatyössä selvitetään mahdollisuuksia rakentaa suunnittelualueelle leirintäalue ja sen tarvitsemat palvelu- ja majoitusrakennukset. Kaavatyössä tutkitaan myös porvoolaisten virkistystä ja vapaa-aikaa palvelevia toimintoja, metsäreittejä ja rakennuksia Veckjärven rantaan ja lähimetsiin. Tällaisia rakennuksia voisivat olla esimerkiksi rantasauna uinti- tai avantouintikäyttöön sekä kahvila tai ravintola.

Veckjärven leirintäalueen asemakaavatyö on aloitusvaiheessa, jossa kaavan suunnittelijat kokoavat kaavatyössä tarvittavat lähtötiedot. Näitä lähtötietoja on koottu muun muassa laatimalla selvityksiä kaava-alueesta. Lisäksi alueella on järjestetty kaavahankkeesta kiinnostuneille kaavakävely kesäkuussa 2022 ja asukastilaisuus Weckjärvi Allmogeföreningen nuorisotalolla 12.9.2023, joka keräsi yli 50 henkeä keskustelemaan kaavahankkeesta.

Asukaskyselyyn voi vastata sähköisesti tai Kompassissa

Kaava-alueen taustatietojen keruuta jatketaan avaamalla Veckjärven leirintäalueeseen liittyvä asukaskysely verkkoon. Porvoon kaupunki toivoo, että porvoolaiset ja muut Veckjärven alueella liikkuvat ja toimivat henkilöt vastaisivat kyselyyn verkossa. Jos jostain syystä verkossa vastaaminen ei ole jollekin mahdollista, niin kysely löytyy myös kaupungin palvelupiste Kompassista (Rihkamatori B, katutaso, PL 23, 06101 Porvoo). Kyselyyn voi vastata 15.12.2023 asti.