Hoppa till innehåll

Invånarenkäten om detaljplaneprojektet för Veckjärvis campingplats har nu öppnats

Det är enligt den gällande generalplanen möjligt att placera en campingplats i dalsområdet söder om Staffasvägen. Borgå stad har inlett ett detaljplanearbete där denna möjlighet undersöks. Som en del av samlandet av bakgrundsuppgifter är en invånarenkät öppen fram till den 15 december.

I detaljplanearbetet för Veckjärvis campingplats utreds möjligheterna att på planeringsområdet bygga en campingplats och de service – och inkvarteringsbyggnader som den behöver. I planarbetet undersöks också verksamhet som betjänar Borgåbornas rekreation och fritid, skogsleder och byggnader vid Veckjärvi strand och i närskogarna. Sådana byggnader kan vara till exempel en strandbastu för simning eller vinterbadande samt kafé eller restaurang.

Detaljplanearbetet för Veckjärvis campingplats befinner sig nu i inledningsskedet, där planläggarna sammanställer de utgångsuppgifter som behövs för planarbetet. Dessa har sammanställts bland annat genom att göra utredningar om planområdet. Dessutom har det i området ordnats en planpromenad i juni 2022 för dem som är intresserade av planprojektet och en invånartillställning på Weckjärvi Allmogeföreningens ungdomshus 12.9.2023, som samlade över 50 personer för att diskutera planprojektet.

Invånarenkäten kan besvaras elektroniskt eller i Kompassen

Insamlingen av bakgrundsuppgifter om planområdet fortsätter nu i och med att en invånarenkät om Veckjärvis campingplats öppnas på nätet. Borgå stad önskar att Borgåborna och andra personer som rör sig och verkar i Veckjärvi-området besvarar enkäten på nätet. Om någon inte kan svara på nätet, finns enkäten också på stadens servicekontor Kompassen (Krämaretorget B, gatunivå, PB 23, 06101 Borgå). Enkäten kan besvaras fram till 15.12.2023.