Siirry sisältöön

Vietetään vappua vastuullisesti – kokoontumisrajoitukset ovat edelleen voimassa

Vappua ei voi tänä vuonna kokoontua juhlimaan perinteisin menoin Porvoonjoen rantaan, puistoihin, keskustaan eikä minnekään muuallekaan koronatilanteen vuoksi.

Vappua ei voi tänä vuonna kokoontua juhlimaan perinteisin menoin Porvoonjoen rantaan, puistoihin, keskustaan eikä minnekään muuallekaan koronatilanteen vuoksi.

– Elämme poikkeusaikaa ja kokoontumisrajoitukset ovat edelleen voimassa. Tilanne on koronan suhteen Porvoossa varsin rauhallinen, ja haluamme varmasti kaikki, ettei virus lähde leviämään myöskään vastuuttoman vappujuhlinnan vuoksi, painottaa kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula.  

–  Unohdetaan siis perinteiset joukkovappupiknikit rannassa ja puistoissa, ja huolehditaan yhdessä siitä, etteivät myöskään lapset ja nuoret kokoonnu juhlimaan vappua suuriin ryhmiin. Kauppatorilla ei myöskään järjestetä vapputoria tänä vuonna kokoontumisrajoitusten vuoksi, Ujula jatkaa. 

Poliisi valvoo kokoontumis- ja ravitsemusliikkeitä koskevien rajoitusten noudattamista 

Myös poliisi vetoaa porvoolaisiin ja muistuttaa, että massajuhlinnan aika on myöhemmin. Kaikki yleisellä paikalla tapahtuvat järjestetyt tapahtumat sekä tilaisuudet ovat kiellettyjä. Fyysisten kontaktien on syytä pysyä minimissä, vaikka laki niitä ei suoraan kieltäisikään. 

Poliisi valvoo vappuna näkyvästi kokoontumis- ja ravitsemisliikkeitä koskevien rajoitusten noudattamista, mutta vastuullisen käyttäytymisen odotetaan lähtevän jokaisesta itsestään. 

– Toivomme, että ihmiset noudattavat annettuja ohjeita ja rajoituksia niin itsensä, läheistensä kuin koko yhteiskunnan takia, eikä poliisin tarvitsisi puuttua minkään tyyppiseen kokoontumiseen. Toimimme nyt kaikki saman päämäärän eteen. Haluamme suojella riskiryhmiä ja estää virusta leviämästä, toteaa rikoskomisario Freddie Cederlund Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta. 

Virtuaalinen etävappu 

Porvoon kaupungin nuorisotyöntekijät päivystävät yhdessä poliisin kanssa vappuaattona illalla. Jalkautuva nuorisotyön saa kiinni palvelunumerosta 040 192 8728. 

– Tänä vuonna vappua kannattaa viettää turvallisesti kotona, eikä kokoontua isoissa kaveriporukoissa. Tästä tulee erilainen vappu meille kaikille, mutta vappua vietetään onneksi ensi vuonnakin, muistuttaa nuorisopalveluiden päällikkö Nina Jorkama. 

Nuorisotyöntekijät vinkkaavat, että nuoret voivat seurata vappuaattona verkkotapahtumia, kuten esimerkiksi JVG:n live-keikkaa virtuaalisessa Helsingissä, jota voi seurata Helsinki-kanavalla (www.helsinkikanava.fi). 

Kaupungin nuorisotyöntekijät ovat tavoitettavissa vappuaattona verkossa Discord-verkkosovelluksessa klo 14–22 (https://discordapp.com/invite/rAMbZ7x). Nuorisotyöntekijät pelaavat nuorten kanssa myös Playstation pelejä klo 16–22, PSN-tunnuksilla PorvooPeli  ja Kertsi_Kamppula.  

Porvoo LIVE -konserttisarja ja muuta virtuaalista ajanvietettä 

Porvoon kaupungin Porvoo LIVE-konserttisarja jatkuu vappuaattona klo 19 Borgå Classic Jazz Quartetin konsertilla, joka lähetetään suorana Grandista. Borgå Classic Jazz Quartet soittaa amerikkalaista jazzia, jossa on vahvoja vaikutteita New Orleans blues -musiikista. 

Maksutonta konserttia pääsee seuraamaan osoitteessa www.porvoo.fi/live. Yleisö voi lähettää terveisiä esiintyjille esimerkiksi älypuhelimella viestiseinän kautta. 

Porvoon kaupunki on avannut myös verkkosivun (www.porvoo.fi/virtuaalisesti), joka kokoaa korona-aikaan sopivaa virtuaalista ajanvietettä. Sivustolta löytyy mm. virtuaalisia konsertteja, askarteluhetkiä ja museokokemuksia sekä tiedot kirjaston e-kirja- ja elokuvapalvelusta